ASR Printul Paul al Romaniei a lansat cartea „Misiune pentru salvarea faunei peruane", cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Peru
Luni, 28 iulie 2008, in locatia rafinata si exclusivista unde este amplasata Ambasada Peru in Romania, a avut loc petrecerea aniversara a celor 187 de ani de independenta a Republicii Peru. Dansurile incase s-au inlantuit cu delicatesele culinare specifice si cu costumele de un colorit inedit, sub bagheta Dlui. Elard Escala, Ambasadorul Republicii Peru la Bucuresti.
Cu aceasta ocazie, care a reunit crema societăţii bucureştene: 21 de ambasadori (printre care ambasadorii Marii Britanii, Canadei, SUA, Spaniei, Olandei, Iordaniei…), VIP-uri şi reprezentanţi mass-media, ASR Printul Paul al Romaniei, alaturi de eleganta sa sotie, Printesa Lia, a lansat oficial la nivel mondial cartea de memorii “Misiune pentru salvarea faunei Peruane” si a pus bazele unui fond in care iubitorii de natura sa doneze bani pentru protectia mediului din Romania.
Volumul descrie experienta pe care Alteta Sa Regala a avut-o in anul 1979 in Republica Peru si contributia pe care a adus-o la prezervarea faunei peruane, mai precis, a animalului numit vicunia. Alteta Sa isi aminteste de momentul in care s-a transormat in tinta pentru braconieri, in incercarea sa incununata de succes de altfel, de a declara vicunia specie protejata (vicunia, simbol national al Republicii Peru, este un camelid recunoscut pentru lana sa fina si foarte scumpa, supusa in acea vreme unei vanatori si contrabande masive care o puneau in pericol de disparitie).
Ca urmare a contributiei importante pe care ASR Printul Paul al Romaniei a avut-o la salvarea de la disparitie a vicuniei, organizatia Royal Geographic Society, cu sediul in Marea Britanie, i-a oferit Printului Paul statutul de Membru–Fellow, alaturi de John Hemmings si Sir Edmund Hillary.
Cartea, in editie trilingva (engleza, romana, spaniola), ofera publicului o colectie de imagini autentice ale faunei si peisajelor peruane, recuperate din arhiva proprie a Altetei Sale. Cititorii vor putea descoperi totodata o poveste impresionanta despre importanta faunei si a tot ceea ce inseamna mediul inconjurator, pentru a preveni dezastrele ecologice care ne-ar distruge intreaga civilizatie.
{mosloadposition user10}