Daca ar sti sa-ti vorbeasca, animalele te-ar anunta ca au “gasit obiecte pierdute in padure”si ar crede ca daca ti le inapoiaza, iti fac un bine tie, celui care le-a lasat in mod constient in urma picnicului.
In aceasta toamna, la initiativa Asociatiei CORB 44 si a agentiei de publicitate Draftfcb, in parteneriat cu Ministerul Mediului, se lanseaza campania sociala “NU FI Dezordinar”.
“NU FI dezordinar” este o campanie care isi doreste sa constientizeze populatia cu privire la protejarea mediului, prin strangerea selectiva a gunoaielor din locurile destinate recreerii.
“NU FI dezordinar”, care beneficiaza de sprijinul activ al Ministerului Mediului, este o campanie nationala care isi doreste sa atraga in proiect, in afara de partenerii din mass media si consiliile locale si companii nationale si locale interesate de problematica mediului si educarii populatiei.
Campania are doua componente: una tehnica, care consta in amplasarea de pubele in spatiile destinate recreerii din jurul oraselor (lizierele padurilor) si una de comunicare, care urmareste constientizarea si educarea populatiei.
“Draftfcb a inteles nevoia existentei unor campanii educationale de mediu si de aceea am propus campania “Nu fi dezordinar” partenerilor nostri si Ministerului Mediului. Campaniile CSR sunt parte integranta din obiectivele agentiei si avem o echipa de experti interni si independenti care ne asigura realizarea acestora atat din punct de vedere creativ, cat si pe partea de promovare.” Bogdan Santea, Presedinte&CEO Draftfcb.
"Picnicul, o traditie deja la romani, poate si trebuie sa devina o experienta civilizata, cu responsabilitate fata de natura. Animalele nu au nicio vina si nu trebuie sa traiasca in aerul irespirabil pe care il lasa gunoaiele uitate in paduri de dezordinari. In Romania lipsesc pubele in zonele de picnic, iar oamenii arunca gunoiul unde apuca. Pe de o parte, pentru ca nu au unde, pe de alta parte, pentru ca nu sunt foarte constienti de efectul gunoiului lasat”, a declarat Vali Dutu, presedinte CORB44.
Solutia: amplasarea unui numar de 8400 de pubele in toata tara (cate 200 in fiecare judet) in locatiile traditionale de picnic si informarea cetatenilor despre campanie si despre locurile unde sunt amplasate aceste pubele
“Ministerul Mediului sprijina initiativele care sunt menite sa educe populatia pe problematicile de mediu. Nu fi dezordinar este mai mult decat o campanie educativa insa. Este o campanie care propune solutii si masuri concrete, fiind un punct de plecare pentru a rezolva problema curateniei in locurile de picnic, prin amplasarea de pubele. Sustinand acest proiect, intarim initiativele noastre legislative cu privire la acest subiect.” a declarat Izabela Caragea, consilier la Ministerul Mediului.
Ce este DEZORDINARUL?
Dezordinarul este persoana care merge in padurile de pe langa orase sau pe langa rauri, care face gratar, care isi ia cu ea copiii, familia, animalele de casa, dar care uita sa stranga sticlele, pungile de plastic, gunoiul menajer si orice altceva mai poate rezulta dintr-o iesire la aer curat.
{mosloadposition user10}