Toamna 2018 aduce la editurile Nemira și Nemi multe noutăți în colecțiile consacrate, de la cele mai interesante voci din literatura străină contemporană și până la cele mai îndrăgite serii pentru copii.
Cea mai așteptată cartea e toamnei la Nemira este un nou thriller de excepție de la Stephen King – Frumoasele adormite: într-o colaborare spectaculoasă, cu fiul său, Owen, King pornește de la o premiză originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă toate femeile ar dispărea, cuprinse de un somn din care nu se mai trezesc niciodată? O poveste în care Mister Mercedes se întâlnește cu Shawshank Redemption și o lectură ca un carusel.
Pentru cititorii de literatură străină contemporană:
Busola, de Mathias Enard, roman câștigător al premiului Goncourt, carte nocturnă și ca un pod între Occident și Orient, de ieri și de mâine, clădit pe inventarul secolelor de fascinație.
O logodnă foarte lungă, de Sébastien Japrisot, despre o noapte și o zi din iarna anului 1917 când cinci soldați azvârliți în Picardia înzăpezită, în tranșeele inamicului, se zbat să supraviețuiască dar și despre dragostea care ține vie speranța.
Un domn la Moscova, de Amor Towles, în curs de ecranizare cu marele Kenneth Branagh în rolul principal, o carte irezistibilă, filigranată și luxuriantă ca un ou Fabergé, care îți trezește nostalgia după epoca de aur a lui Tolstoi și Turgheniev.
Pentru cititoarele de povești de dragoste:
Ultimul tren spre Istanbul, de Ayșe Kulin – una dintre cele mai populare scriitoare din Turcia de azi – cartea tradusă în 23 de limbi este o combinație fermecătoare de roman de dragoste, roman istoric și roman de război.
Înainte de ploaie, de Dinah Jefferies – un amestec luxuriant și îmbătător de culoare, istorie și gusturi din India, cu o protagonistă puternică și independentă.
O zi în decembrie, de Josie Silver – numit de cititorii americani „un Love actually literar”, este o poveste de dragoste plină de ezitări.
Pentru cititorii de nonficțiune:
Un autoportret excepțional de la unul dintre cei mai faimoși, îndrăgiți și misterioși actori din istoria cinematografiei: Anthony Quinn, păcatul originar.
Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solnon – poveștile a 11 cupluri regale care au scris istoria împreună, din antichitate până în epoca modernă.
Pentru cititorii de science fiction&fantasy: vor apărea o serie nouă de la îndrăgita scriitoare Robin Hobb, o carte tradusă în premieră în România de la excentricul Douglas Adams și alte surprize pe care le anunțăm în curând.
Este dovedit științific: femeile sunt tari! Și dacă aveați dubii, cartea Femei în știință. 50 de femei temerare care au schimbat lumea, de Rachel Ignotfski minunat ilustrată și educativă, aduce în prim plan contribuțiile a 50 de femei în domeniile științelor, tehnologiei, programării, ingineriei.
La editura Nemi pentru copii vor apărea cărți noi în seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, ilustrată de Alexia Udriște, avându-le ca personaje centrale pe Litovoi, Regina Maria și Mircea cel Bătrân, un nou roman al scriitorului Michael Morpurgo: Un vultur în zăpadă, precum și o poveste fascinantă de la Cressida Cowell, autoarea seriei Cum să-ți dresezi dragonul – Wizards of Once, câștigătoare a prestigiosului Blue Peter Book Award. Pentru micii exploratori, Adrian Șonka prezintă Ghidul micului astronom prin Univers, o carte cu mult umor și multe informații inedite pentru cei interesați de misterele Universului. De Crăciun, cărțile de pus sub brad vor fi Father Christmas, de Matt Haig și 24 de povești de Crăciun, de Brigitte Weninger și Eve Tharlet (autoarele seriei cu iepurașul Matei).