- Pregatiri pentru fuziune ale Filalelor Municipale ale PC si PUNR
Presedintele Organizatiei Municipale Iasi a Partidului Conservator, arhitectul Ionel Oancea sustine ca viitoarea fuziune prin absorbtie a PUNR de catre PC este o chestiune fireasca, din punctul de vedere atat al doctrinelor cu radacini comune, cat si din punct de vedere al relatiilor interumane. Astfel, inca din luna octombrie a anului trecut, au avut loc discutii privind o colaborare a organizatiilor municipale ale celor doua forte politice, atat in privinta sustinerii reciproce a proiectelor propuse pentru comunitate, cat si pentru organizarea unor actiuni punctuale. Discutiile s-au purtat intre cei doi presedinti de organizatii municipale, consilierul local conservator Ionel Oancea si profesorul Alexandru Stanila, presedintele Organizatiei Municipale a PUNR si au vizat o colaborare atat la nivelul Departamentelor profesionale, cat si la nivelul Departamentului de Tineret.
Pentru Congresul din 12 februarie 2006, de la Bucuresti, din partea celor doua partide va pleca o delegatie comuna, care va cuprinde membri ai ambelor organizatii municipale.
2. Pozitia Filialei Municipale a PC Iasi vis-à-vis de proiectul PALAS
In cadrul unei conferinte de presa, conservatorul Ionel Oancea, presedinte al Comisiei de Urbanism din Consiliul Municipal Iasi si architect-sef al orasului pe o perioada de 10 ani, a explicat punctul de vedere al Filialei Municipale a PC Iasi legat de proiectul PALAS. Astfel, sustinerea de catre Partidul Conservator in Consiliul Local a acestui proiect a avut la baza urmatoarele consideratii:
- in Iasi, in 15 ani de zile nu au aparut investitii importante care sa ajute la dezvoltarea orasului, ceea ce inseamna ca trebuie sa luam toate masurile necesare pentru urnirea economiei din loc. Una din aceste modalitati este sustinerea proiectelor si investitorilor romani, locali, cu capital autohton, cu conditia ca acestia sa fi dovedit ca sunt capabili sa faca investitii de calitate, si sa genereze locuri de munca pentru ieseni.
- Proiectul PALAS nu este o afacere imobiliara in sine, ci este vorba de un proiect de dezvoltare urbana ce implica multe investitii de interes public.
- Practica de a incredinta proiecte de dezvoltare urbana a unor operatori privati este general valabila in societatile civilizate.
- Filiala Municipala Iasi a Partidului Conservator sustine orice initiativa a unui operator privat ce are in vedere dezvoltarea unei zone a orasului si chiar incurajeaza aceasta practica din partea oamenilor de afaceri ieseni. Doar in acest mod, Iasul are sansa de a creste economic si de a se dezvolta in continuare.
“Suntem perfect constienti de importanta acestui proiect pentru dezvoltarea orasului nostrum. Ani de zile am asteptat sa ne tot apara tot felul de investitori, si am platit scump pretul unor privatizari facute in pripa, fara calcule de impact asupra fortei de munca si economiei orasului. Este clar ca sansa noastra este ca oamenii de afaceri din acest oras sa creasca intr-un mediu economic sanatos, care in afara de profit, sa intoarca si orasului ceva din punct de vedere social.” – a declarat Ionel Oancea.
Participant sambata la discutiile filialei iesene a Grupului pentru Dialog Social legate de dezvoltarea urbana a orasului, liderul Departamentului de Tineret, ing. Daniel Matasaru a completat ca inclusiv punctul de vedere al arhitectilor straini este in favoarea desfasurarii acestui tip de proiecte: “Am ascultat si parerea doamnei Gabrielle Mersch, arhitect care a avut un rol important in dezvoltarea urbanistica a Pietei Potsdam din Berlin, dupa caderea Zidului Berlinului si domnia sa a fost de parere, citez, “”Sa nu opriti lucrurile care se afla in acest moment in desfasurare! Lasati-va orasul sa se dezvolte!”.
{mosloadposition user10}