• Proiectul eolian Rattlesnake Creek va acoperi 100% din necesarul de energie pentru noul centru de date al Facebook din Papillion, Nebraska
• Investiția totală în Rattlesnake Creek s-a ridicat la aprox. 430 milioane de dolari americani
• Cu o capacitate instalată totală de 320 MW, Rattlesnake Creek este primul proiect al Enel în Nebraska
Roma, 14 Noiembrie 2017 – Enel Green Power North America, Inc. (“EGPNA”), compania americană de energie regenerabilă a grupului Enel, a început construcția parcului eolian Rattlesnake Creek din Statele Unite. Odată finalizat, Rattlesnake Creek va avea o capacitate instalată totală de 320 MW și va fi primul parc eolian al Enel din statul Nebraska.
“Acest proiect consolidează prezenţa noastră în creştere în SUA, compania noastră extinzându-şi afacerea pe teritoriul unui stat nou, alături de noi parteneri”, a declarat Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power. “Suntem încântați să putem sprijini nevoile în creștere de energie regenerabilă ale Facebook în Nebraska și să contribuim activ la dezvoltarea economică a regiunii”.
Investiția în construcția Rattlesnake Creek se ridică la aproximativ 430 milioane de dolari americani și face parte din investițiile prevăzute în planul strategic actual al Grupului Enel. Proiectul este finanțat prin resursele proprii ale Grupului Enel.
În cadrul unui acord pe termen lung privind achiziţia de energie, Facebook va primi certificatele de energie regenerabilă şi productia unei secţiuni de 200 MW din cadrul parcului eolian Rattlesnake Creek. Parcul eolian va furniza 100% din energia necesară pentru funcționarea noului centru de date Facebook din Papillion, Nebraska, situat la aproximativ 120 de mile de proiectul eolian Rattlesnake Creek.
“Știm din experiență că atunci când oamenii îşi unesc forţele, pot face multe lucruri bune în lume”, a declarat Bobby Hollis, Global Energy Director în cadrul companiei Facebook. “Am ales să colaborăm cu Districtul Energiei Publice Omaha, cu Tradewind Energy și acum cu Enel Green Power, pentru a ne asigura că soluțiile de energie regenerabilă sunt accesibile nu numai pentru Facebook, ci și pentru alte companii. Astăzi suntem cu un pas mai aproape de obiectivul ca toate operațiunile noastre să aibă la bază energie curată, regenerabilă, fiind recunoscători partenerilor noștri pentru această colaborare”.
EGPNA a achiziționat proiectul de la Tradewind Energy, partenerul său de dezvoltare strategică pe termen lung, cu sediul în Kansas.
Centrala este deținută de Rattlesnake Creek Wind Project, LLC, o filială a EGPNA, și este localizată în județul Dixon, Nebraska. Odată ce va fi complet operațională, Rattlesnake Creek va putea genera în jur de 1,3 TWh anual, ceea însemna suficientă energie pentru a satisface echivalentul nevoilor anuale de consum a peste 105.000 de gospodării din S.U.A., prevenind în același timp emisiile a aproximativ 940.000 de tone de CO2 în fiecare an.
EGPNA, parte a diviziei de Energie Regenerabilă a Grupului Enel, este proprietarul și operatorul principal al centralelor de energie regenerabilă din America de Nord cu proiecte care funcționează și sunt în curs de dezvoltare în 23 de state din S.U.A. și două provincii canadiene. EGPNA operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate gestionată de peste 3,6 GW, alimentate cu hidroenergie, energie eoliană, geotermală și solară. Compania este în prezent cel mai mare operator eolian din Kansas și cel de-al doilea operator eolian din Oklahoma.
Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 39 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare în energia regenerabilă.
Prin acordurile de achiziţie a energiei electrice, Enel Green Power propune companiilor solutii care permit atât atingerea obiectivelor lor de business, cât şi adoptarea de măsuri ca răspuns la schimbările climatice.