accesul de la distanţă la reţelele corporate
Connectra NGX R66 oferă acces securizat la reţeaua corporate
Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet, a anunţat lansarea Connectra™ NGX R66, singurul gateway de acces de la distanţă ce combină SSL VPN, IPSec VPN şi prevenirea accesului neautorizat cu management centralizat. Noua versiune a Connectra oferă companiilor cea mai sigură conectivitate care este uşor de folosit de către angajaţi şi uşor de instalat şi controlat de către administratorii de securitate.
Cu ajutorul Check Point Connectra NGX R66, conectarea la o reţea corporate, fie că se face de la un laptop al companiei sau de la un calculator public, este mult mai sigură şi mai uşoară. Noua versiune îmbunătăţeşte infrastructura VPN a unei companii şi permite conectarea angajaţilor de la un laptop controlat folosind conexiunea IPSec obişnuită. De asemenea, Connectra NGX R66 combină tehnologia SSL, astfel încât angajaţii să poată accesa reţeaua prin intermediul browser-ului de internet de pe un calculator public. Pentru a proteja reţeaua corporate de viruşii unui calculator public, Connectra NGX R66 utilizează prevenirea accesului neautorizat şi securitatea completă a punctului de lucru integrate pentru a bloca viruşii, malware-urile şi atacurile periculoase.
„Mediul actual de lucru necesită conectarea utilizatorilor la reţeaua corporate de la o varietate de dispozitive controlate sau nu“, a declarat Dr. Dorit Dor, vicepreşedinte pentru produse, Check Point. „Companiile trebuie să asigure securitatea informaţiilor corporate şi să le facă accesibile oricând şi de oriunde. Connectra NGX R66 oferă atât utilizatorilor finali, cât şi administratorilor de securitate un nivel înalt de securitate şi, totodată, uşurinţă în utilizare şi la instalare pentru care sunt renumite soluţiile de securitate de la Check Point“, a completat Dorit Dor.
Pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorului final, Connectra NGX R66 oferă conexiune continuă în cazul trecerii de la o reţea wireless la alta. De asemenea, Connectra NGX R66 include DynamicID™. Această soluţie de conectare este prima şi singura soluţie SSL VPN ce trimite coduri de autentificare utilizatorului final prin mesaj text, fără a fi necesar un server de autentificare dedicat. Astfel, anagajaţii nu mai sunt nevoiţi să folosească carduri şi stickuri care sunt uşor de pierdut.
„Connectra NGX R66 permite companiei Akibia să ofere utilizatorilor acces uşor de la distanţă prin SSL şi IPSEC“, a declarat Rick Onorato, director IT, Akibia. „Interfaţa portalului Connectra SSL VPN este foarte prietenoasă şi intuitivă. Din perspectiva serviciilor IT, aceste calităţi permit companiei să furnizeze acces de la distanţă prin simplul transfer al URL-ului la utilizatorul final. Pe lângă garantarea accesului, scanarea punctului final îmbunătăţeşte securitatea prin aplicarea unor reguli minime ale calculatorului“, a mai spus Rick Onorato.
Printre caracteristicile şi beneficiile Check Point Connectra NGX R66 se numără:
· Combinarea SSL VPN şi IPSec VPN şi a prevenirii accesului neautorizat oferă cea mai bună şi cea mai sigură conexiune
· Managementul centralizat unifică instalarea de reguli, administrarea clientului şi raportarea evenimentelor
· Scanarea automată a punctului de lucru final înainte de autentificarea utilizatorului oferă un nivel de securitate suplimentară
· DynamicID trimite informaţii de autentificare prin SMS fără a fi nevoie de un server de autentificare dedicat, de carduri şi stickuri
· Arhitecturile Open permit Connectra NGX R66 să fie instalată ca o aplicaţie la cheie, ca soft pe un server open sau pe o platformă VMware
· Business Continuity License suportă un număr mare de utilizatori în eventualitatea în care, datorită unui incident, mai mulţi angajaţi decât de obicei trebuie să lucreze de la distanţă.
Mai multe informaţii despre Check Point Connectra NGX R66 puteţi găsi la: www.checkpoint.com/products/connectra/index.html
“Cu Check Point Connectra NGX R66, companiile pot acum accesa uşor reţeaua corporate de la orice calculator cu o conexiune la internet şi nu trebuie să-şi facă griji de potenţialele pericole de securitate”, a concluzionat Dorit Dor.
{mosloadposition user10}