Povestiri reunite de Bogdan Hrib
Editura Tritonic
Lansat în 2022, Noir de Cluj continuă seria volumelor de povestiri mystery & thriller, aducând în atenția cititorilor atât autori consacrați, cât și 3 noi autori clujeni care apar pentru prima oară la Tritonic.
Cei 13 autori vin cu stiluri diferite și povestiri interesante și captivante, toate legate într-un fel sau altul de Cluj-Napoca. Iată și autorii (în ordinea includerii povestirilor în volum): Teodora Matei, Bianca Tămaș, Dănuț Ungureanu, Tony Mott, Ovidiu Pecican, Radu Costescu, Luminița Rusu, Bogdan Hrib, Rebeca Cojocaru, Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Lucian-Dragoș Bogdan, Lucia Verona.
O povestire este chiar inspirată din fapte reale – cea scrisă de Tony Mott, Moarte utilă. Alte povestiri vin cu subiecte care provoacă – inclusiv cea care deschide volumul și care aduce în atenție oameni care voiau să se ofere drept hrană unor canibali, în timp ce poliția încerca, desigur, să prindă membrii rețelei.
S-ar putea ca unele povestiri să vi se pară prea scurte, să vă doriți să fi fost mai lungi pentru a rămâne mai mult timp alături de personajele lor; altele vă vor face și să zâmbiți (deși sunt povestiri cu crime); altele poate vă vor șoca. Cu siguranță însă toate vă vor plăcea, la fel ca volumul în care povestirile au fost incluse într-o ordine inspirată.
Volumul include și povestiri cu unele dintre personajele deja celebre ale unor autori care au mai publicat romane mystery & thriller. Astfel, cititorii au ocazia să se reîntâlnească cu Stelian Munteanu și cu inspectorul principal Sorin Matache.
Ovidiu Pecican oferă un tur inedit al orașului, Radu Costescu îl “pune” pe inspectorul principal Sorin Toma să investigheze o crimă petrecută cu șapte ani în urmă și mărturisită acum de o persoană care pretinde că a săvârșit fapta, iar despre celelalte povestiri rămase neamintite nu vă spun nimic pentru a vă rezerva și câteva surprize.
Eroi cunoscuți, dar și noi reprezentanți ai legii, crime care au loc în diverse locuri din Cluj-Napoca și prezintă straturi sociale diferite, acțiuni deloc molcome și o seamă de autori de recitit sau de descoperit în Noir de Cluj!