MaxCAD, cel mai important reseller Autodesk din România şi unic distribuitor al aplicaţiilor Urbano Canalis şi Urbano Hydra pentru piaţa locală, a vizitat săptămâna trecută firma parteneră StudioArs din Croaţia cu scopul stabilirii strategiei de piaţă pentru lansarea în România a celor mai noi versiuni ale aplicaţiilor Canalis şi Hydra, pe platforma AutoCAD Civil 3D 2012.
Peste 40% din populaţia României nu este conectată la reţeaua de canalizare şi apă. Această statistică ne plasează în coada clasamentului din punct de vedere al condiţiilor de locuit, potrivit datelor centralizate de Eurostat. Directivele europene obligă România ca până în 2015-2018 să existe în toate localităţile ţării apă, canalizare şi staţii de epurare.
Urbano Canalis este o aplicaţie destinată proiectării sistemelelor de canalizare a apei pluviale, menajere sau combinate. Urbano Hydra este o aplicaţie dedicată atât proiectării sistemelor de alimentare cu apă cât şi pentru realizarea cadastrului acestora. Aceste aplicaţii funcţionează peste platformele AutoCAD, AutoCAD Map 3D sau AutoCAD Civil 3D.
Cristian Dumitrescu – CEO MaxCAD şi ing. Florin Ioneasa – responsabilul MaxCAD pentru suportul tehnic pentru infrastructură, s-au întâlnit cu Drazen Galic, preşedintele firmei croate şi programatorul principal al celor două aplicaţii, pentru a discuta despre si a transmite cerinţele specifice proiectării din România către dezvoltatorii aplicaţiilor specializate din Croaţia în scopul îmbunătăţirii şi adaptării acestora la nevoile inginerilor români. Cu prilejul acestei vizite, Florin Ioneasa a urmat un curs de instruire în vederea actualizării cunoştinţelor cu noile funcţii introduse în aplicaţiile Canalis şi Hydra pentru AutoCAD Civil 3D 2012, asigurând pentru MaxCAD know-how-ul necesar pentru suportul și implementarea programelor în cadrul companiilor românești.
Aplicaţiile Urbano Canalis şi Urbano Hydra sunt folosite de peste 1000 de utilizatori din 13 ţări europene: Germania, Austria, România, Croaţia, Cehia, Slovacia, Polonia, Slovenia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia şi Bosnia Herţegovina. Dintre aceştia amintim: BWB Berlin (cea mai mare companie de distribuţie a apei din Europa), Tilke (proiectantul principal al pistelor de alergare pentru motociclete şi maşini, inclusiv a Formulei 1 în întreaga lume), ARUP Turcia (cea mai mare firmă de construcţii din lume) şi companii de distribuţie a apei din capitalele europene Zagreb, Sofia şi Skopye.
Dintre companiile din România care proiectează cu Urbano Canalis şi Urbano Hydra menţionăm: Compania Apa Braşov, Apaserv Satu Mare SRL, ISPE SA, Hidroproiect SRL Constanţa, Raja SA Constanţa, Expert Proiect 2002 SRL, Egis România SA, Proiect Bucureşti SA, Experco-Ispif SRL, Aquaproiect SA, Tahal România SRL, Eptisa România SRL, Poyry România SRL, Intergroup Engineering SRL, Romair Csonsulting SRL, Romproed SA, Ilf Consulting Engineers SRL şi Escalia Claus SRL.
Începând cu această săptămână, utilizatorii români ai aplicaţiilor Canalis şi Hydra pot afla facilităţile noilor versiuni prin participarea la cursurile de instruire oferite de MaxCAD în cadrul Centrului de Instruire Autorizat Autodesk – ATC ROCADA.
Un beneficiu major pe care MaxCAD îl poate oferi companiilor românești, în parteneriat cu Grenkeleasing, este posibilitatea achiziţionării licenţelor software printr-un sistem avantajos de finanţare în rate.
MaxCAD deţine o cotă de piaţă de 33% din totalul vânzărilor Autodesk din România şi peste 63% din vânzările de AutoCAD Civil 3D, având o cifră de afaceri de peste 1,3 milioane de euro în 2010.