realizarea unor cercetari complexe
HP a anunţat astăzi că a realizat o serie de îmbunătăţiri Laboratoarelor de cercetare HP, pentru a face faţă celor mai complexe provocări cu care se confruntă clienţii pentru următorul deceniu.
Noile HP Labs se compun din 23 laboratoare distincte în 7 locaţii diferite, în întreaga lume; acestea sunt conduse de Prith Banerjee, care ocupă funcţia de director din august anul trecut. Laboratoarele se axează pe cinci mari domenii: explozia informaţională, serviciile de tip „dynamic cloud”, transformarea conţinutului, infrastructură IT şi stabilite.
Noua structură a laboratoarelor HP îmbină cercetarea exploratorie cu o abordare antreprenorială astfel încât cea mai avansată tehnologie să poată fi transferată mai rapid către aplicaţiile comerciale pentru clienţi.
Laboratoarele HP vor derula 20 până la 30 de proiecte mari – în locul celor 150 de proiecte mai mici cum se obisnuia în trecut – bazându-se pe informatiile câştigate în urma relaţiilor recente cu o serie de universităţi, parteneri sau clienţi.
Cercetătorii vor transforma descoperirile în oferte comerciale, sub indrumarea unei noi Comisii de Supraveghere compusă din specialisti HP sau directori executivi ai companiei. Membrii Comisiei de Supraveghere vor identifica cele mai promiţătoare zone de cercetare şi vor face planurile de afaceri pentru proiectele aflate în stare incipientă.
În cadrul unui eveniment de presă desfăşurat la sediul central al HP, au fost prezentate câteva din cercetările de avangardă realizate în laboratoarele HP. Totodată, directorii executivi ai HP au explicat viziunea care stă la baza noii abordări a grupului.
“Laboratoarele HP au o istorie îndelungată în oferirea de inovaţii, care a schimbat modul în care oamenii folosesc tehnologia,” a declarat Mark Hurd, preşedinte şi CEO al HP. “Paşii pe care îi facem astăzi vor consolida laboratoarele şi vor asigura că HP se axează pe cercetări de avangardă, care să răspundă nevoilor clienţilor şi să creeze noi oportunităţi de creştere pentru companie.”
Conform agendei iniţiale, Laboratoarele HP se vor ocupa de următoarele cinci domenii:
· Explozia informaţională: Achiziţia, analiza şi livrarea de informaţie corectă către persoane şi companii.
· Serviciile de tip „dynamic cloud”: Dezvoltarea de platforme web şi de servicii de tip „dynamic cloud” care sunt personalizate dinamic, bazându-se pe o locaţie individuală, preferinţe, program şi comunitate.
· Transformarea conţinutului: Permite transformarea fluidă a conţinutului analog în digital, de la dispozitiv la dispozitiv şi din conţinut digital în produse fizice.
· Infrastructura inteligentă: Proiectarea unor dispozitive, reţele şi arhitecturi scalabile şi sigure, care funcţionează împreună pentru a conecta persoanele şi companiile la conţinuturi şi servicii dinamice.
· Stabilitate: Crearea tehnologiilor, a infrastructurii IT şi a noilor modele de business cu reduceri de costuri şi un impact mai mic asupra mediului.
În plus, HP a prezentat trei iniţiative pentru a încuraja un model de inovaţie deschisă şi transferul de tehnologie.
În primul rând, compania a introdus HP IdeaLab, un serviciu web, care oferă o serie de informaţii despre inovaţiile proiectate de Laboratoarele HP aflate în stadii incipiente. Menit să încurajeze feedbackul din partea consumatorilor şi al comunităţii de developeri, HP IdeaLab pune la dispozitie şi un forum web care implică activ utilizatorii în dezvoltarea de tehnologie din cadrul Laboratoarelor HP. Site-ul – www.hp.com/idealab – va prezenta iniţial 6 proiecte şi va fi actualizat cu noi iniţiative pe măsură ce acestea vor fi disponibile.
În al doilea rând, Laboratoarele HP au creat o structură numită „Open Inonovation Office” responsabilă cu diversificarea colaborărilor strategice cu mediul universitar, administratie şi sectorul comercial.
În al treilea rând, Laboratoarele HP au deschis un Birou de Transfer al Tehnologiei, menit să accelereze transferul cercetărilor în produse şi servicii prin mijloace multiple.
Pe lângă sediul său central din Palo Alto, Laboratoarele HP au sedii şi în Bangalore, India; Beijing; Bristol, Anglia; Haifa, Israel; St. Petersburg, Rusia; şi Tokyo.
{mosloadposition user10}