Creativitatea stimulează dezvoltarea intelectuală a copiilor şi este esenţială pentru ca aceştia să îşi exprime şi comunice mai bine gândurile şi sentimentele. Studiile realizate de Psihologii de la Universitatea Case Western Reserve din Statele Unite, menţionate de Nesquik cacao instant, au demonstrat că jocurile care antrenează creativitatea la vârste fragede determină abilitatea copiilor de a fi inventivi şi mai târziu şi de a genera soluţii mult mai eficiente la problemele apărute la vârsta maturităţii.
„Creativitatea le permite copiilor să exploreze lumea din jurul lor, să capete încredere în propria persoană şi le stimulează dezvoltarea mentală. În cadrul programului de informare “Dezvoltă creativitatea copilului tău”, Nesquik cacao instant îndeamnă mamele să îşi implice copiii în activităţi creative, pentru că mai târziu acestea vor contribui la obţinerea de rezultate şcolare bune sau la alegerea potrivită a meseriei.” , declară Ana Maria Stanca, Senior Brand Manager Beverages în cadrul Nestlé România.
Nesquik cacao instant te sfătuieşte să îl încurajezi pe cel mic să îşi folosească imaginaţia cu fiecare oportunitate. Interacţiunea permanentă cu el este importantă şi te va ajuta să îi stimulezi şi hrăneşti curiozitatea, gândirea şi aptitudinile creative.
Ce poţi face pentru a avea un copil creativ?
Adresează-i mereu întrebări şi implică-l în discuţii diverse, spre exemplu întreabă-l ce s-ar întâmpla dacă nu ar mai exista râuri sau munţi? Acest gen de întrebări vor stimula gândirea liberă şi îi vor oferi posibilitatea de a da mai multe răspunsuri, dintre care niciunul nu va fi greşit.
Încearcă să creezi o listă cu cât mai multe probleme care pot apărea privind mediul înconjurător sau alte lucruri din jurul nostru. De asemenea, inventează activităţi care îi stimulează fantezia şi lasă-l pe el să îşi dea seama dacă lucrurile enunţate de tine ar putea fi posibile. Prezintă-i afirmaţii şi observaţii care îi vor oferi posibilitatea de a inversa cuvintele, pentru a-i antrena aceste aptitudini.
Demonstrează-i că îl apreciezi atunci când îţi adresează întrebări diverse, îţi expune ideile lui neobişnuite sau ia iniţiativa pentru diferite acţiuni. Atunci când va vedea că este apreciat pentru ceea ce face, va fi mai motivat să încerce să fie şi mai bun şi să îşi dezvolte abilităţile.
Încurajează-l să încerce oricât de multe variante posibile pentru rezolvarea unei probleme. Nu încerca să îi corectezi întotdeauna răspunsurile, lasă-i libertatea de a gândi şi lua în considerare singur alegerea altui răspuns. Ai putea să nu îi evaluezi corectitudinea unui răspuns, ci să insişti pe multitudinea de idei pe care le poate oferi. Roagă-l să îţi explice de ce crede acel lucru şi apoi spune-i şi tu de ce crezi contrariul. Cu siguranţă va observa cât de bine îţi structurezi răspunsul şi câte argumente îi oferi şi va învăţa să facă la fel.
Încearcă să îi ceri întotdeauna părerea şi roagă-l să îţi explice fiecare dintre propunerile sau părerile pe care şi le exprimă şi nu îi impune niciodată să creadă un anumit lucru fără explicaţii.
De asemenea, vă puteţi juca cât mai des fie că este vorba de desen, jocul de-a v-aţi ascunselea, modelarea cu plastilină sau fazan. Lasă-l să se joace în voie în parc, chiar dacă se mai loveşte uneori şi are câteva julituri. Nu îi impune restricţii exagerate, pentru că pe viitor o să îi fie teamă să mai aibă curiozităţi.
Nu uita de importanţa sportului şi a alimentaţiei echilibrate pentru dezvoltarea mentală a celui mic. Trebuie să îi furnizezi necesarul zilnic de vitamine şi minerale, să bea suficientă apă şi să facă multă mişcare. Fructele, legumele proaspete, lactatele şi cerealele nu vor lipsi din meniul zilnic.
În plus, activitatea fizică zilnică îl va ajuta să se concentreze mai mult, să înveţe mai uşor şi să aibă o stare de spirit bună.
{mosloadposition user10}