Teatrul National Radiofonic va invita luni, 21 iunie 2010, ora 11.00, la auditia cu public a premierei „Natura moarta cu nepot obez” de Ion Sapdaru – spectacol in regia lui Eugen Fat, realizat in cadrul proiectului Dramaturgi romani contemporani.
Premiera radiofonica: joi, 24 iunie 2010, ora 19.00, la Radio Romania Cultural.
In distributie: Dorina Lazar, Valeria Seciu, Rodica Mandache, Marius Manole, Antoaneta Zaharia.
Regia artistic: Eugen Fat
Regia tehnica: ing. Mirela Georgescu
Regia muzicala: Stelica Muscalu
Regia de studio: Milica Creiniceanu
Redactor: Costin Manoliu
Coordonator de proiect: Magda Dutu
Evenimentul va avea loc la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei si va reuni actorii, realizatorii spectacolului, jurnalistii, oamenii de teatru interesati de fenomen si, cu siguranta, iubitori mai vechi sau mai noi ai teatrului radiofonic.
„Natura moarta cu nepot obez”, piesa cunoscutului actor, regizor si scenarist Ion Sapdaru, a fost apreciata in competitiile de gen, fiind initial declarata „Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2008” (distinctie retrasa in urma incalcarii regulamentului de inscriere in concursul UNITER, prin publicarea acesteia intr-o anumita revista). O comedie amara care vorbeste despre iubirea imposibila dintre un supraponderal si o prostituata; o piesa despre excese de bunatate, de dragoste, de egoism… si felul cum acestea isi pot pune amprenta asupra dezvoltarii unui tanar.
Realizarea acestui spectacol marcheaza debutul radiofonic al lui Eugen Fat – un regizor artistic cu har, riguros si inventiv, convins de calitatea si dinamica piesei lui Ion Sapdaru. Eugen Fat este absolvent al Universitatii de Nord din Baia Mare, sectia Romana – Engleza, si al Universitatii BABES BOLYAI din Cluj, Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Regie Teatru, la clasa prof. Mona Chirila, promotia 2007. In prezent este regizor artistic angajat la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galati.
Dupa o absenta de 6 ani, petrecuti in Statele Unite, Eugen Fat s-a intors in viata teatrala romaneasca, remarcandu-se, in ultimii ani, prin spectacole indraznete, cu mesaj si emotie, prin preocupari deosebite in domeniul artei spectacolului de teatru: creatie proprie, participare la festivaluri si workshopuri, initiere si coordonare de proiecte teatrale.
A semnat regia multor spectacole, dintre care amintim: „Cutia Pandorei”, „Labirintul Irinei – alb”, „Tot ce se da”, „Femeia ca un camp de lupta”…, toate pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galati. Ultimele doua spectacole mentionate au fost rasplatite cu premii: „Tot ce se da”, dupa piesa cu acelasi titlu de Ioan Peter, – premiu pentru debut acordat in cadrul Festivalului National de Comedie, editia a XX-a, Galati 2008, si „Femeia ca un camp de lupta” de Matei Visniec, spectacol nominalizat la sectiunea „Cei mai buni pe scena romaneasca”, in stagiunea 2007-2008, categoria DEBUT – distinctie acordata de Ziarul Financiar.
De altfel, spectacolul „Femeia ca un camp de lupta” a adus Teatrul Dramatic „Fani Tardini” in atentia miscarii teatrale din Romania si a ridicat nivelul de interes fata de activitatea desfasurata aici. Despre valoarea lui Eugen Fat s-a scris mult, unii dintre analistii creatiei sale considerand ca reprezinta „imaginea artistului imbolnavit de teatru”.
{mosloadposition user10}