Mihail Musat
initiatorul LumeBuna.ro, autor al "Eu cine sunt?"
Acest articol a pornit de la intrebarea: Cum ne putem motiva colegii de echipa si cum ne pastram motivatia daca/cand restul echipei nu mai este motivata?
Orice om, asa cum spuneam si aici, este motivat prin prisma unor nevoi, credinte, obiective si nevoie personale.
Trebuie sa fim constienti ca nevoile noastre nu doar ca se schimba de la o zi la alta, dar chiar si intr-o zi, ele variaza. De exemplu: Ne e foame toata ziua sau doar in anumite momente, si poate chiar si astea diferite de la o zi la alta? Ne este dor de un om sau de o plimbarea la munte sau mare clipa de clipa sau doar in anumite zile?
Deci, avand in vedere aceste aspecte, e preferabil sa nu ne intrebam cum pastram sau mentinem o motivatie, ci cum ne dam seama ce s-a schimbat de acea motivatie nu mai este acolo. Este foarte important sa ne “monitorizam” si ajutam si pe altii sa isi “monitorizeze” daca exista vreo schimbare la nivel de nevoi cand vine vorba de implicarea intr-un proiect, sau chiar la nivel de valori cand vine vorba de implicarea pe termen lung alaturi de organizatie.
Poate nu este cea mai directa metoda si clar nu este ceva rapid, insa a ne propune sa pastram pe cineva motivat este ca si faza cu magarul care merge inainte pentru ca are un morcov legat deasupra capului care ii atarna in fata lui. Pe termen scurt ne putem bucura ca un task sau proiect a fost dus la bun sfarsit, insa pe termen lung ajungem sa ne facem rau noua insine, dar si celorlalti.
Mihail Musat – Dupa 8 ani de experiente in ONG si multinationale pe domeniul trainingului si al managementului in IT s-a decis sa se dedice intru totul viselor sale de a ii ajuta pe cei din jur. Face asta in prezent prin site-ul LumeBuna.ro, un proiect de coaching colectiv WhichWay.ro, Cartea “Eu cine sunt?”, blogul personal si activitati de mentorat cu tineri studenti sau liceeni.
Mai multe detalii despre el puteti sa aflati de aici.
Pe PRwave Mihail Musat a mai scris:
- Cheia e la tine
- Cum sa comunicam prin email… eficient
- Criza si Motivatia
- Succesul pe timp de "criza" – partea I si partea a II-a
{mosloadposition user10}