- MOL România acordă 100.000 de euro Fundației pentru Parteneriat pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei COVID-19. Echipamentele de protecție vor fi donate spitalelor din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.
- Suma totală alocată de MOL România eforturilor de combatere a noului coronavirus depuse de personalul medical din țară ajunge astfel la o jumătate de milion de euro.
MOL România sprijină eforturile de combatere a noului coronavirus depuse de Fundația pentru Parteneriat acordând 100.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. MOL România și Fundația pentru Parteneriat contribuie astfel la crearea de condiții de muncă mai sigure pentru personalul medical, echipamentele de protecție donate fiind instrumente indispensabile pentru combaterea în condiții de siguranță a noului coronavirus.
“MOL România susține lupta împotriva pandemiei prin proiecte ce vizează achiziționarea de echipamente necesare spitalelor din țară, precum și prin sprijinirea construirii Spitalului Modular 1 Elias pentru pacienții COVID-19. Cu acest nou sprijin acordat Fundației pentru Parteneriat compania noastră își continuă angajamentul de a contribui la eforturile de combatere a noului coronavirus și de a ajuta la încetinirea răspândirii acestuia prin finanțarea achiziției de echipamente de protecție pentru medici și personalul medical.
Ei sunt eroii acestor zile, la care ne uităm cu speranță, dar care au nevoie la rândul lor de tot sprijinul nostru pentru a putea să-și facă meseria în condiții siguranță. Grupul MOL este puternic implicat în susținerea comunităților și sistemelor medicale în lupta contracronometru cu noul virus deoarece suntem convinși că doar prin implicarea tuturor putem depăși cu bine această situație fără precedent” , a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.
“Este nevoie de implicare și solidaritate mai mult decât oricând. Fundația noastră a interiorizat această nevoie încă de la începuturile pandemiei, iar acum ne bucură enorm de mult faptul că împreună cu MOL România, partenerul nostru tradițional, putem veni în sprijinul spitalelor și al personalului medical aflat în prima linie în lupta cu virusul.”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.
În pofida circumstanțelor dificile cauzate de actuala pandemie, Fundația pentru Parteneriat depune eforturi susținute pentru achiziționarea de echipamente medicale din ajutorul financiar oferit de MOL România. Donația către spitale include în principal combinezoane de protecție, măști și mănuși, dar și alte echipamente de protecție esențiale, precum și instrumente medicale (purificatoare de aer și altele) pentru ca personalul medical implicat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului șă-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță.
Inițiativa actuală a MOL România a fost precedată de un sprijin în valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecție și instrumente medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen) necesare spitalelor din țară și pentru sprijinirea construirii unui spital modular la București. Spitalul modular dedicat tratării pacienților infectați cu COVID-19 va avea 38 de locuri și va putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.
MOL România a derulat în ultima perioadă mai multe inițiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din țară cu aparatură și echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie – primul heliport al unui spital pediatric din România.
De 25 de ani, MOL România este nu numai un actor economic predictibil și onest pe piața românească, ci și un partener de încredere pentru comunități și un deschizător de drumuri în eforturile de responsabilitate socială în domenii importante precum asistența medicală, protecția mediului și educația.