Procesul de rebranding al bancii MKB Romexterra Bank (astazi opereaza sub numele comercial MKB Nextebank) are la baza noua viziune, noua pozitionare, hotararea si ambitia noii echipe de conducere a bancii.
Proiectul a beneficiat de parteneriatul de exceptie dintre Brandient si agentia full service 23 Communication Ideas, condusa de legendarul deja Bogdan Naumovici, care au pus la dispozitia clientului o echipa complexa de profesionisti capabili sa acopere toate nevoile conceptualizarii si implementarii noului brand. In cadrul acestui parteneriat, Brandient a livrat pentru MKB Nextebank designul de identitate vizuala corporatista, bancara si de retail, comunicarea interna si brand engagement.
Noua pozitionare a bancii, concentrata pe a raspunde nevoilor si asteptarilor specifice profesiilor libere si antreprenorilor, in general, a impus crearea unei identitati vizuale capabile sa exprime competitivitatea, dinamismul si forta acestui target. Designerii Brandient au propus o identitate creata atat pentru a atrage atentia audientei mentionate, cat si pentru a dezvolta identificari de substanta. Ghepardul este simbolul vitezei, agilitatii si eficientei, atribute pe care MKB Nextebank doreste sa le livreze clientilor sai. Acestia sunt cel mai bine definiti prin nevoia de respect pentru timp si eficienta, prin pragmatism, dar si prin dorinta de a apartine unui grup select si aspirational.
“Ghepard – nu numai pentru ca MKB Nextebank doreste sa fie o entitate supla si dinamica, dar mai ales pentru ca managementul bancii ne-a demonstrat cu elocventa modul rapid si decisiv in care isi urmareste obiectivele. In plus, publicul bancii este in sine o expresie a ambitiei libere, a vitalitatii in continua miscare. Dezvoltat in parteneriat cu agentia 23 Communication Ideas—ii multumim lui Bogdan Naumovici pentru oportunitate si incredere—proiectul a progresat la fel de rapid si eficient ca si simbolul pe care l-a generat.” —Cristian ‘Kit’ Paul, Creative Partner, Brandient.
Noua identitate este semnata de Cristian ‘Kit’ Paul si Bogdan Dumitrache, iar implementarea a fost desenata de designerii Iancu Barbarasa, Cristian Petre, Ciprian Badalan si Eugen Erhan.