Cartea online face parte din campania Calatorie spre centrul Internetului si continua seria de initiative Internet Explorer 8
Microsoft Romania si McCann PR lanseaza cartea online Cum am intrat prima oara pe Net. O carte scrisa pe Twitter de 127 autori. Cartea online este primul exemplu de “Twitteratura” romanesc (Twitter + literatura) si cuprinde povestile create online de utilizatori, prin intermediul contului personal de Twitter.
8 dintre cei mai urmariti romani pe Twitter au dat startul acestui proiect si s-au implicat activ in crearea povestilor: Arhi, Bobby Voicu, Florin Grozea, Manafu, Piticu, Pyuric, Victor Kapra, Vis Urat, alaturi de contul Twitter Microsoft Romania. Timp de doua saptamani, orice utilizator de Twitter a putut sa raspunda acestei initiative si sa scrie in 8 tweet-uri experienta personala a primei utilizari a Internetului. Coordonatorul acestui proiect a fost Iulian Comanescu, care, alaturi de echipa McCann PR, a structurat povestile si a scris prefata cartii si un text despre istoria Internet Explorer iar ilustratiile au fost realizate de catre Matei Branea.
Tudor Galos, Windows Business Group Lead, Microsoft Romania: “Proiectul a pornit de la convingerea ca, pentru a schimba perceptiile, utilizatorii trebuie isi aminteasca de prima experienta pe Internet si de primul browser folosit. Acesta este motivul pentru care a luat nastere aceasta initiativa, prin care orice utilizator de Twitter a putut contribui la scrierea cartii .”
Cum am intrat prima oara pe Net este unul dintre proiectele romanesti de succes pe Twitter, dovada rezultatele obtinute pana acum si buzz-ul creat in jurul ideii. #tweetIE8, hashtag-ul adaugat fiecarui tweet, a fost de trei ori numarul unu, conform www.agregator.ro . Pe langa cei 8 romani celebri pe Twitter, care au dat startul campaniei, s-au mai implicat in campanie si alte nume cunoscute in mediul online (jurnalisti, VIPs, bloggeri cunoscuti, oameni de media, profesionisti IT etc). In final, au fost inregistrate 1.105 de tweet-uri despre acest subiect si 217 autori care au raspuns initiativei. Dintre acestia, 127 de autori au fost inclusi in documentul final.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}