Majestatea Sa Regele Mihai I al României conferă calitatea de „Furnizor al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I” fabricii de mezeluri Salonta
La Palatul Elisabeta, în cadrul unei ceremonii oficiale, Majestatea Sa Regele Mihai I al României acordă calitatea de „Furnizor al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I” fabricii de mezeluri Salonta. Alături de Majestatea Sa, la decernare, participă Majestatea Sa Regina Ana a României şi Alteţele Lor Principesa Margareta a României şi Principele Radu de Hohenzollern-Veringen. Onoarea primirii distincţiei pentru Salonta îi revine d-lui Eduard Vlaston, administrator Principal Company S.A.
După cucerirea locului de lider pe piaţa mezelurilor crud-uscate, produsele Salonta au convins încă o dată prin calitate, ridicându-se la înaltele standarde pe care Casa Regală le impune furnizorilor săi. Mezelurile Salonta sunt prezente pe masa regală de mai bine de un an de zile. Trecând cu brio probele necesare în acest interval de timp, dobândirea acestui statut vine ca o confirmare a aprecierii produselor marca Salonta.
„Standardele monarhice sunt recunoscute ca fiind greu de atins, reprezentând un etalon al calităţii pentru respectiva categorie de produse. Am mizat de la început pe calitate, iar acum culegem roadele. Investiţiile pentru achiziţionarea tehnologiilor de ultimă oră au însumat doar anul trecut peste 1.2 milioane Euro. Calitatea de furnizor reprezintă o obligaţie în menținerea calității ireproşabile a produselor cu care fabrica Salonta se mândreşte” afirmă Eduard Vlaston.
La Salonta se fac mezeluri de peste 30 de ani, fiind una dintre cele mai vechi fabrici de mezeluri din România. Bogata experienţă este pusă în slujba preparării mezelurilor exclusiv premium, din categoria crud-uscate. Acest tip de mezeluri beneficiază de un conţinut ridicat de carne comparativ cu orice altă categorie de mezeluri de pe piaţă. Un atu important este termenul de valabilitate îndelungat, acest lucru nefiind obţinut prin adaos suplimentar de conservanţi, ci fiind rezultatul tehnologiei utilizate.
Celebrele salamuri cu mucegai, Sibiu, Carpaţi, Padiş, salamurile crud-uscate, Paprika, Bănăţean, Picant, cât şi cârnaţii crud-uscaţi, Jandarm, Csabai, Plai, sunt mezeluri recunoscute pentru reţetele care se adresează gusturilor rafinate. Grija pentru produse de calitate se reflectă în întregul proces de fabricaţie, începând cu alegerea materiei prime. Anumite operaţiuni, precum dezosarea şi curăţarea mucegaiului alimentar nobil cu care sunt însămânţate produsele, sunt făcute manual. Afumarea mezelurilor se realizează în camere speciale, în care este folosit numai fum de esenţă tare, fără răşini. Fiind vorba de un proces de fabricaţie laborios, acesta poate dura la unele sortimente şi 3 luni.
Fabrica Salonta face parte din Principal Company S.A., care mai deţine o fabrică de mezeluri în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, specializată în producerea mezelurilor fierte şi afumate.
{mosloadposition user10}