Valoarea totală a contractelor semnate în 2022 până în prezent se ridică la peste 40 milioane euro, cu perspective optimiste de a înregistra o creștere până la finalul anului
METAMINDS S.A., companie românească specializată în orchestrarea și integrarea de arhitecturi IT complexe la cheie și personalizate, pentru organizații publice și private din sectoare strategice, precum și a soluțiilor de securitate cibernetică asociate, confirmă rezultate financiare în creștere pe fondul unui context internațional volatil.
Compania estimează o cifră de afaceri pentru 2022 de aproximativ 35 de milioane de euro. Valoarea totală a contractelor semnate în 2022 până la această dată se ridică la nivelul a peste 40 milioane EUR, cu perspective optimiste de a înregistra o creștere până la finalul anului. METAMINDS estimează și în acest an o marjă de profit care urmează creșterea anilor precedenți.
”În ciuda unui context general destul de complex și volatil, METAMINDS continuă să fie foarte bine poziționată pentru a răspunde competent nevoilor din piață.
Ne menținem obiectivele de creștere constantă și organică, cu rezultate confirmate de partenerii noștri de tehnologie.
Continuăm să creștem echipa, consolidând zona de competențe actuale, și investim în dezvoltarea competențelor complementare din portofoliul nostru de soluții, în linie cu evoluțiile actuale și viitoare din industrie la nivel mondial.”, a declarat Andrei Cruceru, CEO METAMINDS.
Contextul pieței locale oferă premisele unei creșteri pentru zona de competențe METAMINDS (arhitecturi IT și securitate cibernetică)
Proiectele în sectorul public în 2022 au fost reluate într-un ritm accelerat, ca urmare a deblocării crizei politice ce a suspendat sau amânat mare pare a proiectelor demarate în 2021. De asemenea, există în prezent oportunitatea accesării de proiecte publice dedicate transformării digitale/digitalizării administrației publice, centrale și locale, pe filiera programelor și investițiilor europene dedicate acestui sector. Totodată, intensificarea tiparului de lucru la distanță în cazul multor companii în relația cu angajații generează o nevoie mai mare de servicii specializate și un nivel de complexitate crescut în zona securizării și rezilienței cibernetice a infrastructurilor și serviciilor digitale.
Context macro-economic complex
În 2022, piața s-a confruntat cu o rată de schimb USD/EUR defavorabilă monedei naționale și cunoscut o creștere pronunțată și continuă a prețurilor de achiziție, pe fondul scumpirilor generalizate la nivel global (logistică, combustibil, energie, etc.). Termenele de livrare au fost foarte mult întârziate – cu până la 9 luni – pe fondul crizei globale la nivelul lanțului de aprovizionare cauzată de pandemia COVID-19. În plus, atacurile cibernetice s-au intensificat în urma declanșării conflictului dintre Rusia și Ucraina, cu consecințe economice și politice la nivel global. Situația impune o reconsiderare a soluțiilor de reziliență cibernetică pentru infrastructuri cu valențe critice pentru siguranța națională.