· Mercedes-Benz: Maşina Oficială a expediţiei Cercetaşilor României, între 27 iulie – 5 august 2012
· Mercedes-Benz încurajează spiritul de aventură şi grija pentru protejarea naturii
· Ateliere de speologie, o activitate introdusă în programul cercetaşilor pentru prima dată cu sprijinul Mercedes-Benz
· Compania continuă parteneriatul cu Cercetaşii României, iniţiat în 2010
Mercedes-Benz România a fost din nou partenerul Cercetaşilor României în cea mai mare expediţie organizată în acest an. Mercedes-Benz susţine acest proiect de anvergură în calitate de Maşină Oficială, pentru al treilea an consecutiv, arătându-şi aprecierea pentru determinarea Cercetaşilor de a explora, proteja şi preţui natura.
Cercetaşii României care au acceptat provocarea se împart în două grupe de vârstă: Lupişorii (7-10 ani) şi Exploratorii (14-18 ani) şi fac parte din cei peste 2.500 de cercetaşi din 50 de filiale aflate în 26 de judeţe din România. Pe toată durata taberelor, 30 iulie – 4 august pentru Lupişori şi 27 iulie – 5 august pentru Exploratori, Maşinile Oficiale Mercedes-Benz au asigurat transportul Cercetaşilor şi al echipamentelor acestora.
Autovehiculele Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI şi două autovehicule Vito 116 CDI au stat la dispoziţia celor peste 220 de copii şi însoţitori pe tot parcursul programului, pentru a le oferi o experienţă de neuitat. În plus, Mercedes-Benz România a susţinut proiectul oferind Cercetaşilor atât combustibil pentru deplasări, cât şi produse alimentare pentru workshop-urile de supravieţuire în sălbăticie.
"Colaborarea cu Cercetaşii României este un proiect pe care îl reluăm an de an cu mare plăcere. Atât pentru Cercetaşi, cât şi pentru Mercedes-Benz protecţia mediului înconjurător este unul dintre principalele obiective. Cu această ocazie, ne aducem aminte cu drag de bucuria din copilărie de a explora şi încântarea de a descoperi locuri noi în mijlocul naturii.", afirmă Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România.
„Proiectul din acest an întăreşte parteneriatul şi valorile comune promovate de Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi Mercedes-Benz: atenţia deosebită pentru educaţia copiilor şi tinerilor, protecţia mediului înconjurător şi, nu în ultimul rând, viziunea fondatorilor celor două mişcări, mai ales că ne pregătim de celebrarea Centenarului Cercetăşiei în România, în 2013.”, declară Bianca Neşiu-Bedreag, Preşedinte Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”.
Mercedes-Benz a susţinut, de asemenea, mai multe momente dedicate, cum ar fi Capturarea steagului pentru ramura de vârstă lupişori, precum şi alte concursuri adresate tuturor Cercetaşilor, aceştia putând câştiga la final obiecte de colecţie Mercedes-Benz şi obiecte necesare supravieţurii în natură.
Ateliere de speologie susţinute de Mercedes-Benz:
Grupa exploratorilor a vizionat un film 3D în natură
Expediţia din acest an a beneficiat de un program special în ultimul week-end prin includerea a două ateliere de speologie susţinute de Doru Panaitescu, un explorator pasionat de secretele peşterilor şi un binecunoscut blogger. Acesta a introdus cercetaşii în lumea speologiei printr-o prezentare interactivă, ce a inclus capturi de imagini din propriile expediţii, informaţii interesante despre tipurile de peşteri, curiozităţi şi un film 3D (fiecare cercetaş a primit câte o pereche de ochelari 3D pentru vizionare).
„În ediţia din 2012, pentru a marca acest parteneriat devenit deja o tradiţie, ne-am propus să încurajăm pasiunea cercetaşilor prin oferirea unui atelier de speologie susţinut de Doru Panaitescu, extinzând astfel aria de activităţi educaţionale non-formale dezvoltate de organizaţia Cercetaşii României în cadrul acestei reuniuni. Reacţia tinerilor a fost extrem de pozitivă şi, cu siguranţă, vom continua pe viitor să le stimulăm pasiunile prin acţiuni speciale cum a fost acest atelier.” a continuat Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România.
Despre Cercetaşii României
Organizaţia "Cercetaşii României", fondată în 1914, doreşte să ofere copiilor şi tinerilor ocazia de a crea o lume mai bună, implicându-se în comunitatea locală şi protejând natura, descoperindu-şi, în acelaşi timp, şi noi pasiuni. "Cercetaşii României" este singura mişcare cercetăşească din România primită în Organizaţia Mondială a Mişcării Scout care numără în prezent peste 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.