pentru semnale analogice mixte
Companiile Mentor Graphics şi UMC au anunţat disponibilitatea unui nou flux de referinţă pentru proiectele system-on-chip (SoC) cu semnal analogic mixt (AMS). Fluxul include un mediu integrat pentru captarea proiectului, administrarea datelor şi verificare.
UMC şi Mentor Graphics au dezvoltat împreună acest flux de proiectare a semnalului mixt pentru a răspunde cerinţelor sofisticate tot mai numeroase ale proiectanţilor AMS. Fluxul de proiectare de referinţă validează o metodologie care permite partiţionarea la nivel de sistem, trade-off de nivel înalt şi validarea sistemului în întregul flux de proiectare. Fluxul include produsele Mentor ADVance MS ™ cu ADiT ™ şi Design Architect®-IC. Mentor şi UMC au verificat acest flux de proiectare prin simularea sistemului de proiectare a unui trasceiver cu lăţime foarte mare de bandă (UWB).
"Prin colaborarea noastră cu Mentor Graphics, proiectul de referinţă al transceiverului cu semnal mixt total integrat pe un cip a fost realizat cu succes folosind fluxul în procesul nostru cu semnal mixt de 130 nm", spune Ken Liou, director al diviziei IP and Design Support de la UMC. "Rezultatele dovedesc că acest flux de referinţă poate fi folosit de proiectanţi pentru crearea pe siliciu a altor tipuri de produse complexe cu semnal analog-mixt".
"Coordonarea unui proiect RF SoC din ce în ce mai complex în diverse domenii de aplicabilitate reprezintă o provocare", afirmă Jue-Hsien Chern, prim-vicepreşedinte şi director general al diviziei Deep Submicron din cadrul Mentor Graphics. "Am colaborat foarte strâns cu UMC la fluxul de referinţă care poate gestiona complexitatea proiectării şi verificării sistemului RF. Folosind modele comportamentale cu DA-IC şi ADVance MS, se îmbunătăţeşte mult eficienţa proiectului AMS SoC în beneficiul clienţilor".
UMC şi Mentor Graphics vor prezenta fluxul de referinţă în cadrul conferinţei DAC (Design Automation Conference), ce are loc în perioada 4-7 iunie în San Diego.
{mosloadposition user10}