Odată cu începerea sezonului cald și apetitul românilor pentru preparate sănătoase începe să crească. Potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, de la începutul lunii mai, până în prezent, comenzile pentru preparate sănătoase au crescut cu 30 %, comparativ cu media raportată anterior perioadei analizate. Chiar și așa, ceafa de porc, cartofii prăjiți, burgerii sau pizza rămân în continuare cele mai comandate preparate de către români.
Odată cu creșterea temperaturilor de afară, apare și grija siluetei, iar înclinația românilor către preparatele culinare sănătoase, precum salatele sau carnea slabă la grătar, este mult mai mare.
„De la începutul sezonului estival, numărul comenzilor pentru mâncăruri ușoare a înregistrat un avans de 30%, ceea ce ne arată că românii sunt ceva mai preocupați de silueta lor. Chiar dacă o parte dintre ei, în special doamnele şi domnişoarele, au eliminat din dietă mâncărurile grele, per total, cartofii prăjiți, burgerii şi pizza se menţin în top 3 cele mai comandate preparate din meniurile restaurantelor noastre partenere”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.
Potrivit reprezentantului companiei, în ceea ce privește preferințele românilor în materie de mâncăruri ușoare, cele mai comandate preparate de pe platformă, pe acest segment, sunt pieptul de pui la grătar, salata de legume, orezul cu legume, noodles cu legume și salata cu ton.
De asemenea, datele companiei mai arată că, dacă pentru preparatele sărace în calorii românii plătesc, în medie, 40 de lei, în ceea ce privește valoarea bonului mediu pentru preparatele grele, aceasta este de aproximativ 60 de lei.