În noul centru pacienţii beneficiază de consultaţii, investigaţii complexe, analize de laborator, intervenţii chirurgicale şi tratament complet al afecţiunilor endocrine
Spitalul MedLife Genesys din Arad, parte a Sistemului Medical MedLife, lansează astăzi primul Centru de Excelenţă în Patologia Tiroidiană din România. Pacienţilor care vin în centru li se vor face investigaţii complexe atât în zona de ambulator cât şi în laborator. Noul centru este rezultatul unei investiţii de 500.000 Euro şi pune la dispoziţie tuturor celor care au diverse afecţiuni endocrine, un circuit medical complet printr-un program amplu de diagnostic şi tratament care include: consultaţii de specialitate, analize medicale, ecografii, puncţii tiroidiene, intervenţii chirurgicale, monitorizare şi tratament în regim ambulator.
Tratamentul chirurgical al patologiilor tiroidiene va fi efectuat de o echipă de chirurgi cu o vastă experienţă în domeniu. O intervenţie chirurgicală are o durată de aproximativ 3-4 ore (în cazul tiroidectomiei totale) şi necesită maxim 2-3 zile de spitalizare. Toate intervenţiile chirurgicale de tiroidă se efectuează la standarde internaţionale, în conformitate cu Ghidul pentru managementul chirurgical al bolilor endocrine al Asociaţiei Britanice de Chirurgie Endocrină.
Pacienţii pot beneficia de internare de o zi sau internare continuă, în cazul efectuării unor investigaţii suplimentare sau pentru aplicarea tratamentelor unor afecţiuni acute cum sunt crizele de hiper sau hipotiroidie. Toate analizele de sânge recomandate de medicul specialist se recoltează în aceeasi locaţie, în cadrul spitalului MedLife Genesys. De asemenea, tratamentul medicamentos necesar diverselor afecţiuni este asigurat prin farmacia proprie.
“Suntem mândri că am realizat această investiție și putem să oferim servicii complete inclusiv în sfera patologiei tiroidiene în Arad, iar tehnologia de care dispunem şi înalta pregătire a personalului medical ne permit să realizăm intervenţii chirurgicale similare celor din medicina privată europeană, la noi acasă, în România” a declarat Adrian Jivan, director general al MedLife Genesys.
Potrivit specialiştilor cele mai frecvente afecţiuni tiroidiene sunt hipotiroidismul, hipertiroidismul, nodulii tiroidieni și guşa endemică, iar cea mai severă afecțiune este cancerul tiroidian care apare la nivelul sistemului endocrine.
Statisticile la nivel mondial arată că în fiecare an apar 9 cazuri noi de cancer tiroidian la 100.000 de locuitori. Repartiţia pe sexe arată că femeile sunt de 2 ori mai afectate decât bărbaţii. Acest tip de cancer evoluează lent, iar diagnosticul se efectuează pe baza puncţiei aspirative cu ac fin.
Cea mai bună metodă de a preveni cancerele tiroidiene este prevenţia şi prezentarea la medical specialist pentru un control de rutină anual. Dacă sunt descoperite la timp, acestea se vindecă în proporţie de 90%.