Medicover, singurul furnizor de servicii medicale private din România cu expertiză internațională, se extinde cu patru noi centre de imagistică high-tech în București, Iași, Constanța și Craiova. Investiția facilitează accesul pacienților la tehnologii performante de diagnostic, esențiale pentru depistarea unor afecţiuni grave, dar și pentru monitorizarea post-COVID.
Noile centre de imagistică Medicover vor fi dotate cu sisteme medicale de ultimă generație produse de GE Healthcare și vor acoperi servicii precum computer tomografie, rezonanță magnetică nucleară, angiografie și radiologie convențională. Toate sistemele de computer tomografie din dotarea centrelor de imagistică Medicover sunt echipate cu aplicații software necesare examinărilor pulmonare pentru a răspunde noilor provocări generate de infecțiile COVID-19.
De asemenea, sistemele de rezonanță magnetică Signa, care vor fi instalate în centrele din București, Iași, Constanța și Craiova oferă siguranța unui examen rapid, cu o informație clinică de cea mai bună calitate, asigurând, în același timp, un confort ridicat pacientului.
„Am investit în cele mai noi tehnologii de pe piaţă pentru a putea oferi pacienţilor noștri servicii medicale de înaltă calitate şi precizie, de la controale de rutină, până la examinări avansate. Importanța accesului la îngrijire medicală într-un orizont rezonabil de timp și în comunitatea din care pacientul face parte nu a fost niciodată mai mare ca astăzi. Am avut în vedere acest lucru când am ales locațiile noilor centre de imagistică”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general al Medicover România.
„Suntem încântați să colaborăm cu Medicover România pe acest proiect, care reprezintă un exemplu excelent de inovație. Sistemele avansate GE Healthcare vor reprezenta un atu în lupta împotriva Covid-19 și vor îmbunătăți calitatea și accesul pacienților la servicii medicale. GE Healthcare are convingerea că noile tehnologii medicale vor aduce beneficii semnificative în egală măsură pacienților, medicilor și furnizorilor de servicii medicale”, a declarat Alexandra Munteanu, director general al GE Healthcare pentru România și Republica Moldova.
Explorările imagistice cu sisteme avansate de tip CT (computer tomograf) și RMN (rezonanță magnetică) sunt fundamentale în diagnosticarea preoce și monitorizarea unor afecțiuni grave, precum bolile cardiovasculare și neoplaziile, cu o incidență tot mai mare în România. Din cauza numărului insuficient de astfel de echipamente, accesul pacienților la investigații este limitat. Țara noastră se situează pe ultimul loc în Europa, cu un număr mediu anual de 38 examinări CT și RMN la mia de locuitori, comparativ cu media UE de 200, potrivit celor mai recente date publicate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Pandemia de COVID-19 a acutizat și mai mult cererea pentru sisteme de diagnostic performante.
În contextul unei nevoi în creștere în comunitate pentru servicii medicale de calitate, Medicover România a decis să își dezvolte serviciile de imagistică cu patru noi centre amplasate în marile orașe unde deja operează cu clinici și spitale proprii. În acest sens, Medicover a semnat recent un acord cu GE Healthcare pentru achiziția de echipamente.
Centrul de imagistică din București, amplasat în cadrul noului spital Medicover din zona Pipera, va dispune de unul dintre cele mai performante sisteme rezonanță magnetică nucleară – Signa Voyager – care permite realizarea de imagini fără a mai utiliza substanța de contrast, eliminându-se astfel riscurile aferente acestui tip de examinare, lucru important pentru pacienţii oncologici care au nevoie de examinări repetate, dar și pentru copii. Tot aici, pacienții vor beneficia și de un angiograf monoplan dotat cu inteligență artificială, complet dotat pentru radiologie intervențională cardiovasculară, neurologică și periferică.
Odată cu deschiderea noilor centre de imagistică, estimată pentru anul 2022, Medicover își consolidează prezența la nivel național pe o piață cu un potențial ridicat de creștere, și își pregătește infrastructura pentru medicina viitorului – teleradiologia.