Seria de coversații lansată de Mastercard a adus la Veneția magia și puterea cinematografiei, alături de maeștri ai industriei și actori renumiți
Demi Moore, Nadine Labaki, Gia Coppola, Wim Wenders, Luca Guadagnino, Sam Rockwell și Claire Denis sunt protagoniștii seriei digitale de conversații organizată de Mastercard pentru a celebra cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția
Seria „Viața dintr-o nouă perspectivă: conectare contactless”, realizată online de Mastercard, în parteneriat cu Bienala de la Veneția, pentru a celebra cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, a reunit personalități extraordinare din lumea internațională a cinematografiei, dându-le oportunitatea să discute și să reflecte asupra unor subiecte de importanță majoră, de la producția de film la societate, de la evoluția cinematografiei, până la rolul femeii în această industrie.
Seria de conversații a însemnat o șansă pentru a scoate în evidență atât subiecte ce țin de partea tehnică, cât și de cea artistică, prin intermediul opiniilor unor producători de film și actori recunoscuți la nivel mondial. Prin propriile experiențe și gânduri, protagoniștii seriei Mastercard nu numai că au oferit o perspectivă din interior despre ceea ce înseamnă industria cinematografică, ci au reușit să inspire o audiență de tinere talente, care își doresc cu entuziasm să urmeze calea personalităților pe care le admiră.
Demi Moore, Nadine Labaki, Gia Coppola, Wim Wenders, Luca Guadagnino, Sam Rockwell și Claire Denis au împărtășit opinia despre modul în care cinematografia poate crea perspective diferite, porni o multitudine de emoții și influența vieți, din momentul în care un film începe. Subiectele abordate de aceștia au făcut referire la modul în care poate fi încurajată producția cinematografică a viitorului, dezbătând puterea cinematografiei de a descrie realitatea și problemele sociale, rolul femeii atât în producție, cât și în actorie, puterea pe care o poate avea tehnologia în dezvoltarea cinematografiei, așa încât aceasta să bucure audiența în continuare, în special după o perioadă dificilă pentru teatre și experiența „fizică” oferită de cinematografe.
Seria de conversații „Viața dintr-o nouă perspectivă: conectare contactless” a reprezentat o oportunitate pentru a-i aduce pe tineri mai aproape de această lume și de experiențe creative. Seria exclusivă a explorat rolul directorului, actorului, operatorului de imagine și a tuturor celor implicați în lumea filmului, în construirea poveștilor care nu doar ne ajută să privim lumea dintr-o nouă perspectivă, dar ne conectează cu unele noi, diferite sau schimbate, pline de posibilități de neprețuit.
Seria de conversații este, în continuare, disponibilă pe www.priceless.com.
„Reprezentarea este de departe una dintre cele mai puternice modalități prin care putem susține alte femei. Faptul că în cadrul Festivalului de Film de la Veneția din acest an s-au aflat 8 regizoare este ceea ce încurajează fetele și adolescentele, știind că există și alte femei pe care le pot vedea. Cred că asumarea acestor roluri diferite, care au fost îndeplinite în principal de bărbați, este ceea ce face diferența, a comentat Demi Moore.
„Cinematografia are un impact diferit asupra persoanelor. Aceasta umanizează problemele: când începi să înțelegi impactul pe care îl poate avea cinematografia, devine o responsabilitate, începi să înțelegi misiunea pe care o ai, responsabilitatea pe care o ai ca artist”, a comentat Nadine Labaki.
„Generația următoare creează întotdeauna o nouă cale în industrie, făcând diferența. Acest fapt este foarte inspirator. Personal, găsesc inspirație în conversațiile cu oamenii, în timpul petrecut alături de prietenii mei, în cărțile citite, în fotografie: totul în viață. Încerc să culminez toate aceste mici momente de care mă simt conectat”, a comentat Gia Coppola.
„Există întotdeauna un adevăr în filme. Sunt personajele, locul, ritmul care le fac adevărate. Producătorul trebuie să găsească adevărul, nu este deja acolo. Niciun scenariu din lume nu conține adevărul ca atare: adevărul trebuie creat în timp ce filmul prinde viață”, a spus Wim Wenders.
„Tinerii cineaști de astăzi nu trebuie să fie impresionați de istoria cinematografiei. Ei trebuie să aleagă ceea ce le place, să găsească propria istorie a filmului în vastul imperiu al cinematografiei, pentru că nu e posibil să cunoști tot. Însă sunt convins că fiecare cineast poate să realizeze un lucru pe care nimeni altcineva nu l-ar reuși”, a adăugat Wim Wenders.
„Începe să faci lucruri! Nu aștepta ca alți oameni să-ți dea voie să faci lucruri. Dacă vrei să lucrezi în cinematografie sau în orice altceva, fă-o! Găsește prieteni, camarazi, parteneri să te ajute să faci lucruri. Dedică-te celorlați cu generozitate însă, cel mai important, gândește cu propria minte! Socializează, întâlnește oameni, folosește-te de opiniile tale chiar dacă acestea par dificile pentru o altă persoană, pentru a deschide noi conversații. Fii deschis către opiniile și conversațiile celuilalt, nu considera că trebuie să gândești așa cum o fac și ceilalți”, a spus Luca Guadagnino.
„Nu înțeleg oamenii care au un televizor mic, nu îi înțeleg. Nu ar trebui să fim rușinați de faptul că avem un televizor imens în casă, este un lucru extraordinar să putem recrea experiența oferită de cinematografe, sub orice fel”, a spus Sam Rockwell.
„Ceea ce trebuie să știi înăuntrul tău dacă vrei să faci filme este că trebuie să fii pregătit să te angajezi unui destin care nu este foarte sigur, care ar putea avea unele dezavantaje. Însă trebuie să fii sigur de faptul că asta îți dorești să faci. Într-un fel, va trebui să supraviețuiești unor lucruri, știi? În primul rând, fricii: frica este primul lucru”, a spus Claire Denis.
[despre spațiul cel mai potrivit pentru a viziona filme] „în sălile de cinema, bineînțeles, alături de alți oameni. Nu singură, nu în dormitorul meu. Nu, nu pe un ecran mic sau mare. Nu singură. E minunat să fii împreună cu alți oameni”, a spus Claire Denis.