La „Arte, carte şi capricii” sâmbătă, 21 februarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD
Şi în ediţia din această săptămână a emisiunii la „Arte, carte şi capricii” Liana Stanciu şi echipa sa au pregătit cele mai interesante subiecte din activitatea culturală. Iar subiectul principal ţine de lumea fascinantă a celei de-a şaptea arte, filmul.
Tema este dată nu numai de recentul suces românesc la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, de Gala Premiilor Oscar din acest weekend, dar şi de împlinirea, în 2015, a 120 de ani de la prima proiecţie cinematografică publică, plătită, a unui film (evenimentul a avut loc în 28 decembrie 1895, la Paris, iar realizatori erau celebrii fraţi Lumière).
La numai câteva zile după ce Radu Jude a primit un URS DE ARGINT la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin pentru regia filmului “Aferim” – Liana Stanciu îl are ca invitat în platoul emisiunii „Arte, carte şi capricii” . – împreună cu Ada Solomon, producătorul filmului. Împreună vor sta de vorbă despre acest nou succes românesc la un festival de mare anvergură.
Şi pentru că această ediţie de „Arte, carte şi capricii” precede cel mai aşteptat eveniment mondial legat de cea de-a şaptea Artă – Gala Premiilor Oscar, Liana Stanciu stă de vorbă despre acest subiect cu Maia Morgenstern, actriţa care a deţinut rolul principal feminin într-un film cu trei nominalizări la Oscar.
Rubrica dedicată Culturii YouTube ne demonstrează că nu există o vârstă limită când vine vorba de creativitate. Chiar dacă se spune că una dintre cele mai importante comoari ale noastre – creativitatea – se diminuează pe măsură ce înaintăm în vârstă, ea poate fi recuperată cu numai un click… Ne putem convinge de acest lucru urmărind materialul pregătit de Bogdana Pascal pe această temă.
La rubrica DocuBlitz, Sorin Faur ne propune unul dintre cele 5 titluri de pe lista de anul trecut a Oscarurilor pentru Documentar. Este vorba de ecranizarea romanului “Dirty Wars The World is a Battlefield" („Războaie murdare. Lumea este un câmp de bătaie”) semnat de jurnalistul Jeremy Scahill.
Şi pentru că teatrul nu este foarte departe de ce-a de-a şaptea artă, în această ediţie a emisiunii „Arte, carte şi capricii” va fi prezentat cea mai nouă realizare din cadrul unui proiect al Trupei Teatrului Masca. Este vorba de lansarea, din 27 februarie, a întâlnirii publicului cu gen mai puţin cunoscut: Commedia dell’Arte. Proiectul a început anul trecut, iar spectatorii pot, în sfârşit, să se delecteze cu piesa COMEDIANŢII.
Mai multe amănunte despre toate subiectele prezentate dar şi despre altele, puteţi afla urmărind ediţia de sâmbătă, 21 februarie, a emisiunii „Arte, carte şi capricii” .
Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.