La Mars, ne implicăm în comunitățile în care operăm, creând, astfel, lumea pe care ne-o dorim mâine. Asociații Mars din Europa Centrală și-au unit forțele într-o acțiune comună pentru a ajuta partenerul caritabil de lungă durată, SOS Satele Copiilor – deoarece fiecare pas contează. Scopul provocării a fost acela „de a merge pe jos“ din Praga la București, adunând pașii tuturor participanților.
Aproape 300 de Asociați au acumulat peste 144 000 000 de pași, reprezentând o distanță de 104 000 km pentru a susține persoanele din medii defavorizate. Astfel, în urma acestei provocări, Mars Europa Centrală donează 5.000 EUR către SOS Satele Copiilor, sumă care va fi împărțiță în mod egal între cele 4 piețe din România, Slovacia, Ungaria și Cehia.
Compania ia decizii îndrăznețe pentru a contribui la crearea unei planete în care toți oamenii pot prospera și pot face lucruri bune nu doar pentru planetă, ci și pentru ei înșiși, dar și pentru comunitate. Printre aceste acțiuni se numără și provocarea internă a companiei prin care Asociații au avut ocazia să fie activi și, astfel, să contribuie la o faptă bună.
“Anul trecut a fost o provocare pentru toată lumea. Datorită restricțiilor și a noului mod de a lucra de acasă, mulți oameni au încetat să facă sport, uitând astfel să aibă grijă de ei. Odată ce modul de viață a început, treptat, să revină la normal, am vrut să inspirăm Asociații să fie și mai activi și să facă ceva bun atât pentru ei, cât și pentru cei din medii defavorizate. A fost incredibil să avem o astfel de implicare și un puternic spirit de echipă“, a declarat Zuzana Losakova, director Corporate Affairs pentru Mars Europa Centrală.
Ambiția provocării “Mergem, dăruim” a fost de a merge prin Europa Centrală, adunând pașii tuturor participanților și aflând lucruri interesante pe parcurs, despre regiune. Obiectivul propus a fost distanța de 1,363 km – reprezentând distanța Praga – București. Asociații Mars CE au adunat, în final, 144 000 000 pași, adică 104 000 km, depășind cu mult ținta propusă. Atfel, Mars CE și-a atins obiectivul și va dona 5. 000 EUR partenerului său, SOS Satele Copiilor. Această sumă va fi împărțită în mod egal între cele patru piețe.
„Provocarea mi-a schimbat rutina zilnică întrucât m-a determinat să fac ceva pentru sănătatea mea. La început a fost mai dificil, dar am mers zilnic, înainte și după program, pe malurile râului Bega și m-am motivat văzând rezultatele colegilor mei. Sunt mândru că prin intermediul acestei provocări am reusit să slabesc un număr de kilograme, dar cel mai frumos sentiment a fost că am contribuit astfel și la o activitate caritabilă. Mai mult decât atât, ne-am putut distra, inspira și provoca în cadrul echipei, urmărind zilnic performanța reușită împreună,” a declarat Marin Olar, reprezentant vânzări Mars, membru al echipei din România.
Diana Podaru, director general SOS Satele Copiilor România, a adăugat: “Anul pandemic a accentuat greutățile celor vulnerabili și ne-a provocat să găsim soluții urgente pentru nevoile lor. Am fost puși în situația de a identifica rapid noi modalități pentru a le oferi celor greu încercați suportul necesar să poată merge mai departe, în vremuri de criză. Transmitem întreaga noastră recunoștință oamenilor de bine care s-au mobilizat, și-au unit forțele și au fost alături de cei care nu aveau nicio șansă singuri. Mulțumim, Mars, pentru că ești un partener de mare încredere și împreună reușim să avem un impact substanțial în viețile beneficiarilor SOS Satele Copiilor România.”
Mars în România
Mars a intrat pe piața din România în 1994. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale. Mai mult, Mars operează în regiune două dintre cele mai mari fabrici ale sale în aceste segmente, incluzând o fabrică în Csongrád-Bokros Ungaria, care produce mâncare uscată și recompense pentru animale și, de asemenea, o facilitate de producție pentru dulciuri fără ciocolată care include și centrul de dezvoltare pentru dulciuri din Poříčí nad Sázavou din Republica Cehă.