În 23 ianuarie 2012 va avea loc prima ediţie din acest an a emisiunilor-concert din seria „Mari muzicieni ai viitorului”. Proiectul a fost iniţiat în martie 2011 de Radio România Muzical şi este realizat şi coordonat de criticul muzical Ecaterina Stan.
Lunar au putut fi ascultate la Muzeul Naţional „George Enescu” şi Muzeul Naţional „Peleş” cele mai promiţătoare tinere talente ale României care studiază atât în ţară, cât şi la prestigioase instituţii muzicale din străinătate.
În 2012 proiectul continuă în parteneriat cu Muzeul Naţional „George Enescu” în a cărui sală de muzică pot fi ascultaţi luni, 23 ianuarie, de la ora 18.30, violonistul Vlad Răceu şi pianista Octavia Marc într-un program ce cuprinde lucrări semnate de Edvard Grieg, Camille Saint Saens şi Richard Strauss.
Emisiunea-concert „Mari muzicieni ai viitorului” având ca subiect înregistrarea realizată în 23 ianuarie 2012 va fi difuzată la Radio România Muzical marţi, 7 februarie, ora 19.30.
Vlad Răceu s-a născut în data de 27 februarie 1987 în Satu Mare, într-o familie de muzicieni, ambii părinţi fiind violonişti. A început studiul viorii la frageda vârstă de şase ani, sub îndrumarea tatălui său. De la debutul scenic ca solist în cadrul concertelor pentru elevi organizate de Filarmonica Satu-Mare, din anul 1995, activitatea sa concertistică include turnee atât în ţară, cât şi în Ungaria, Germania, Elveţia, Olanda, în colaborare cu dirijori de renume cum ar fi Emil Simon sau Gheorghe Costin.
În septembrie 2007 a obţinut locul I la Concursul Internaţional ,,Ştefan Ruha”, iar în luna decembrie a aceluiaşi an, premiul I şi Marele Premiu ,,Remember Enescu" la Concursul Internaţional ,,Remember Enescu". Din anul 2008 este concert-maestru al Sibiu Youth Orchestra.
Vlad Răceu este, în prezent, student al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Victoria Nicolae.
Pianista Octavia Marc s-a născut în data de 3 iulie 1987 la Cluj-Napoca. A absolvit Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, la clasa conf. univ. dr. Mihaela Gavriş.
În urma câştigării prin concurs a bursei de studiu "Constantin Silvestri", între anii 2003-2004 a urmat cursurile la The Mary Erskine School din Edinburgh, Scoţia, unde l-a avut ca îndrumator pe prof. Graeme McNaught de la Royal Academy of Music and Drama din Glasgow. Aici a obţinut Marele Premiu al Concursului Naţional The Young Musician of the Year 2004 Edinburgh şi Premiul I şi Trofeul Elizabeth Ritchie la Concursul Festival din Edinburgh.
Octavia Marc a absolvit cu nota maximă ciclul de studii de licenţă al Academiei de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca în anul 2010, la clasa de pian a conf. univ. dr. Daniel Goiţi. În prezent este studentă în anul II, ciclul de studii masterale, la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de pian a aceluiaşi profesor.
Pianista a susţinut numeroase recitaluri şi concerte atât în ţară, cât şi în străinătate: Scoţia, Portugalia, Germania, Ungaria, România.