Divizia de sisteme de securitate Bosch anunţă lansarea, pe 12 mai 2010, a unui nou produs – MAP5000 (Modular Alarm Platform) – o centrală cu structură modulară pentru detecţia efracţiei. Centrala aduce o noutate pe piaţa de securitatea din România datorită sistemului de modulare ’’plug and play’’, care simplifică extinderea şi adaptarea produsului la toate cerinţele individuale ale clientului final.
Noua ’’Platformă Modulară de Alarmare 5000’’ lansată de Bosch Security Systems în România, oferă soluţii de securitate personalizate pentru diferite tipuri de aplicaţii, precum clădiri de birouri, spaţii industriale, bănci, muzee sau spaţii comerciale, indiferent de mărimea lor sau de gradul de securitate necesar. Datorită structurii sale modulare, noua centrală de detecţie efracţie permite sistemului de securitate să se adapteze cerinţelor individuale ale clientului final. Astfel, centrala se poate extinde în funcţie de necesităţi prin adăugarea unor noi module în structura sa. Punctele forte ale noului produs sunt, pe lângă modularitate, şi posibilitatea de integrare cu alte sisteme sau ecranul touch-screen.
Centrala de detecţie efracţie MAP5000 optimizează securitatea şi este conformă cu standardul german de securitate VdS clasa C. Sistemul poate funcţiona de sine stătător sau poate fi introdus într-un sistem de securitate deja existent, prin conectare cu interfaţa IP standard.
Interfeţele software universale permit integrarea centralei MAP5000 în orice alt sistem de securitate sau de management al clădirilor. Când centrala se integrează în sistemul Building Integration System (BIS) de la Bosch, ea poate fi programată direct din staţia de lucru a sistemului BIS, aşadar toate subsistemele (detecţie efracţie, controlul luminilor, control acces etc.) pot fi activate printr-o interfaţă unică. Instalarea centralei MAP5000 este uşor de realizat datorită conectorilor coloraţi care indică foarte clar modalităţile de conectare ale modulelor, acestea fiind la fel de uşor de înlăturat sau înlocuit în funcţie de necesităţi. Echipamentele periferice LSN (Local Security Network) pot fi intergrate cu uşurinţă în sistem, comunicând cu centrala în două direcţii: prin transmiterea de informaţii şi recepţionarea de comenzi. Carcasa centralei are un design robust şi compact, care permite instalarea ei chiar şi în medii dificile.
Ecranul touch-screen color este uşor de utilizat şi poate fi configurat rapid pentru a răspunde unei arii largi de necesităţi şi pentru a costumiza drepturile individuale pentru fiecare utilizator în parte. Display-ul ghidează utilizatorul foarte uşor prin sistem folosind simboluri intuitive. Accesul la meniul de utilizare a sistemului se face printr-o parolă unică pentru fiecare utilizator. Astfel, fiecare persoană poate vizualiza informaţii şi poate comanda funcţii ale sistemului, conform drepturilor sale asupra sistemului, de exemplu administrator, tehnician sau user obişnuit. Ecanul poate fi instalat oriunde, astfel fiind tot timpul accesibil de către persoanele împuternicite cu securitatea clădirii.
Înainte de lansarea oficială a noului produs, divizia de sisteme de securitate Bosch a prezentat noua centrală de detecţie efracţie atât partenerilor autorizaţi Bosch, cât şi proiectanţilor de sisteme de securitate, instalatorilor şi clienţilor finali din piaţa de securitate.
{mosloadposition user10}