A te hrăni cu alimente bio este o alegere pe care o faci pentru sănătatea ta. Hrana bio, cunoscută și sub denumirea de hrană organică, se referă la produsele alimentare care sunt cultivate și procesate în conformitate cu standardele și principiile agriculturii ecologice. Aceasta implică utilizarea unor metode naturale de cultivare, cum ar fi utilizarea îngrășămintelor organice, interzicerea folosirii pesticidelor și a modificărilor genetice, dar și promovarea bunăstării animalelor. A te hrăni bio înseamnă a reduce expunerea la substanțe toxice care pot afecta sănătatea pe termen lung.
Alimentele bio au și un conținut mai ridicat de nutrienți în comparație cu cele convenționale. Studiile au arătat că legumele și fructele bio au un conținut mai mare de vitamine, minerale și antioxidanți, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor cronice.
Pe aceste principii ale agriculturii ecologice sunt cultivate legumele și condimentele folosite la producerea Vegeta Bio adaos universal pentru mâncăruri, care va adace un plus de savoare mâncărurilor, fie că este vorba de supe sau ciorbe, sosuri sau mâncaruri cu ori fără carne. Vegeta Bio conține un amestec de legume deshidratate (ceapă, morcov, roșii, păstârnac, praz, ardei, țelină) și mirodenii (pătrunjel, leuștean, turmeric, usturoi, coriandru și piper negru), la care se adaugă sare de mare și extract de drojdie. Pentru obținerea a 100 g de produs finit sunt folosite 312 g de legume proaspete.
Rețetă dovlecei și roșii la tigaie
Adaugă în mâncare o linguriță de Vegeta Bio cu cinci minute înainte de terminarea preparării mâncărurilor și bucură-te de gustul ei fabulos! Dacă îți lipsește inspirația, îți oferim o rețetă cu două dintre vedetele sezonului: dovleceii și roșiile:
Ai nevoie de: 3-4 dovlecei medii, două roșii măricele, o ceapă uscată (sau o legătură de ceapă verde), 100 g brânză de capră, două linguri de ulei de măsline, 4-5 căței de usturoi, sare, piper.
Cum se prepară
Spală și curăță dovleceii și taie-i în cubulețe. Toacă ceapa mărunt și călește-o în tigaia în care ai încins uleiul de măsline. Adaugă dovleceii și usturoiul tocat și ține pe foc până când dovleceii încep să se înmoaie. Taie roșiile în felii și adaugă-le și pe ele în tigaie, amestecă și lasă să fiarbă circa 15 minute, până când roșiile devin fragede și se dezintegrează. Taie brânza în cuburi și adaug-o în tigaie, amestecând ușor până se topește și se incorporează în mâncare. Adaugă o linguriță de Vegeta Bio, gustă, și în funcție de preferințe potrivește gustul de sare și piper. Mai lasă să fiarbă încă cinci minute pentru ca să se topească brânza complet iar condimentele să-și dezvolte la maxim aromele.