- Pe 18 iunie are loc la Cheile Grădiștei-Fundata a 11-a ediție DHL Carpathian Marathon powered by MPG
- Au mai rămas doar câteva locuri disponibile pentru înscriere la una dintre cele trei probe: maraton, semimaraton și ștafetă
- Beneficiile oferite participanților sunt numeroase, iar taxele de participare la competiție vor fi donate către sportivii români paralimpici
DHL Carpathian Marathon powered by MPG intră pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cea de-a 11-a ediție a competiției, care se desfășoară pe 18 iunie la Cheile Grădiștei, Fundata. Peste 1200 de alergători sunt deja înscriși pe listele de participare și vor lua startul la una dintre probele de alergare disponibile în cadrul competiției: maraton, semimaraton, ștafetă și cursa copiilor.
Sub îndemnul „Împreună depășim bariere“, evenimentul adună la start atât alergători cu experiență, cât și oameni obișnuiți, pasionați de mișcare. Toți participanții vor avea ocazia memorabilă de a alerga alături de ambasadori ai competiției, profesioniști ai alergării care au dus, de-a lungul carierei, performanța la cel mai înalt nivel, precum Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, care va parcurge distanța de semimaraton pe 18 iunie sau Alexandru Corneschi, campion național la proba de maraton, care va lua startul în cadrul unei echipe rapide de ștafetă. Au confirmat susținerea evenimentului și a cauzei sportivilor români paralimpici și alte personalități din lumea sportului și nu numai, precum Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Roxana Ciuhulescu, Șerban Damian, Dragoș Bucurenci, Alex Ciocan și Radu Vâlcan.
„Am ales să alerg proba de semimaraton anul acesta, în cadrul DHL Carpathian Marathon. Nu am reușit să mă antrenez foarte mult și parcurgerea traseului va presupune un efort susținut, dar consider că este în primul rând o ocazie de a mă bucura de peisajele montane superbe din această zonă. Iar energia nu poate lipsi atunci când ești înconjurat de atâția iubitori ai alergării și ai faptelor bune“, spune Constantina Diță.
„Ca de fiecare dată, sunt alături de DHL Marathon și în acest an ca ambasador. Chiar dacă lipsa timpului nu mi-a permis să mă antrenez și să alerg la această ediție, așa cum mi-aș fi dorit, îi felicit pe toți cei care au ales să participe și îi invit să profite de utimele zile de înscriere și să susțină sportivii români paralimpici! Cauza lor este una care merită toată atenția și implicarea noastră“ – Gabriela Szabo, multiplă campioană mondială la atletism.
Și Dragoș Bucurenci va alerga la această ediție, pentru prima oară în echipă: „Maratonul DHL este una dintre cele mai frumoase curse de alergare montană. Am terminat de două ori semimaratonul și mi-au plăcut enorm traseul, atmosfera și mai ales cauza: sportivii paralimpici sunt o inspirație pentru oricine face sport, fie profesionist, fie ca hobby. Anul ăsta m-am înscris la ștafetă și mi-am luat doi tovarăși mai antrenați decât mine, pe Radu Vâlcan și pe Alex Ciocan. Suntem onorați să susținem împreună Comitetul Național Paralimpic!“.
Pe 18 iunie, cu prilejul maratonului, se desfășoară la Cheile Grădiștei și Ziua Sportului Paralimpic, în cadrul căreia vor fi prezenți mai mulți sportivi din lotul național paralimpic și vor desfășura diverse ateliere, de la tir cu arcul (Bogdan Raicu, Sabin Soare), tenis de masă (Gabriela Constantin, Camelia Ciprian, Maria Stănescu), tenis de câmp (Ciprian Anton), atletism (Ifrosa Petru, Florentina Hrișcu). Pentru prima oară, va fi prezent și Alexandru Bologa, singurul judokan nevăzător din România, locul 1 mondial la categoria -60 kg și dublu laureat cu bronz olimpic, la Jocurile Paralimpice de la Rio (2016) și de la Tokyo (2021).
„Sportivii Comitetului Paralimpic Român așteaptă cu nerăbdare acest eveniment, ne face plăcere să participăm și să interacționăm cu alergătorii, dar mai ales să promovăm sportul adaptat. Pe lângă celelalte activități, de data aceasta vor fi prezenți și sportivii nevăzători din Lotul Național de Paraclimbing cu un panou artificial de cățărare, astfel încât copiii, dar și adulții prezenți vor putea practica escaladă, alături de echipa experimentată Climb Again“, povestește Ciprian Anton, Vicepreședintele Comitetului Român Paralimpic.
Cei care doresc să ocupe ultimele locuri disponibile, se pot înscrie pe site-ul oficial – www.maratondhl.ro – la una dintre cele trei probe:
- Maraton (42 km, 2000 m diferență de nivel);
- Semimaraton (21 km, 1000 m diferență de nivel);
- Ștafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferență de nivel pentru fiecare tură de 7 km).
Mai multe informații despre curse, precum și hărțile cu trasee, se regăsesc pe site-ul evenimentului: www.maratondhl.ro
Taxa de înscriere este în acest moment 160 de lei pentru persoane fizice, respectiv 180 pentru companii. Înscrierile se vor închide pe 16 iunie sau imediat ce evenimentul devine sold out!
DHL Carpathian Marathon încurajează mișcarea în rândul tinerilor alergători, așadar participarea este deschisă copiilor începând cu vârsta de 5 ani, în cadrul Kids Race, dar toți tinerii cu vârste sub 18 ani pot fi înscriși în continuare gratuit la competiție. Vârsta minimă pentru participarea la proba de ștafetă este 14 ani, respectiv 16 ani pentru semimaraton.
Toți participanții, mici și mari, beneficiază de tricoul oficial al competiției, medalie de finisher premium, puncte de hidratare și alimentare în zona de start și pe traseu, asistență medicală și asigurare în caz de accidente, fotografii realizate de fotografi profesioniști și diverse produse oferite de sponsori. Câștigătorii sunt și ei premiați cu diverse cadouri din partea sponsorilor.
Ca și în anii trecuți, ediția a 11-a DHL Carpathian Marathon este organizată în parteneriat cu MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 7.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 25 de ani de activitate.