in procesul pentru implementarea “Platformei de e-learning la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi“
Maguay, cel mai important producător autohton de echipamente IT, confirmă informaţiile apărute în mass media, în legătură cu decizia Curții de Apel Suceava de anulare a rechizitoriului întocmit de DNA Iași, precum și a tuturor actelor de urmărire penală în procesul ce vizează implementarea „Platformei de e-learning” la Universitatea de Medicină şi Farmacie "GR.T. POPA" Iaşi.
Decizia luată de Curtea de Apel Suceava în data de 8 mai 2013 confirmă faptul că procesul în care a fost implicată compania Maguay a reprezentat o însumare de abuzuri. Decizia a fost luată pe baza cererilor avocaților companiei, Angelica Enache și Mihai Bogasiu, care au solicitat instanței să constate neregulile referitoare la încălcarea normelor de procedură penală de către procurorii din cadrul DNA – Structura Teritorială Iași, cu consecința anulării actelor de procedură întocmite cu încălcarea prevederilor legale în materie penală. Dintre aceste nereguli ce vizează nerespectarea drepturilor procesuale și procedurale ale companiei noastre, susținute de avocați sub forma excepțiilor, menționăm:
– Actul de sesizare a instanței și actele de urmărire penală au fost efectuate de un organ necompetent material și după calitatea persoanei;
– Încălcarea dreptului la un proces echitabil în dimensiunea dreptului la apărare;
– În cauză a fost încălcat dreptul persoanelor de a fi informate, în termenul cel mai scurt, despre natura şi cauza acuzaţiilor;
– Actele de urmărire penală constând în interceptarea și redarea convorbirilor telefonice, precum și documentele obținute ca urmare a perchezițiilor domiciliare și informatice sunt lovite de nulitate absolută, toate autorizațiile fiind emise de același judecător (prin încălcarea principiului repartizării aleatorii a cauzelor), acest magistrat fiind în același interval de timp, la rândul său, pus sub învinuire de către același procuror de caz pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, caz de incompatibilitate evident;
– Încălcarea dispoziţiilor art. 76 Cpp, referitoare la obligarea organului de urmărire penală de a chema spre a fi ascultată în cadrul urmăririi penale persoana care a suferit o vătămare prin infracţiune, precum şi persoana civilmente responsabilă;
– Rechizitoriul nr. 114/P/2010 din 20.12.2011 a fost întocmit cu încălcarea dispozițiilor art. 263 Cpp, care stabilesc în sarcina organului de urmărire penală obligativitatea de a face mențiuni în actul de sesizare a instanței referitoare la descrierea faptelor, precum și menționarea mijloacelor materiale de probă pentru fiecare dintre infracțiunile cu care instanța a fost sesizată, dispoziții legale care au fost încălcate în prezenta cauză.
„Așa cum am susținut de la începutul acestui proces, compania Maguay a fost o victimă colaterală a unor grupuri de interese la nivel local, în Municipiul Iași, în cursul anului 2011, iar atragerea în procesul penal a companiei s-a datorat unei grave erori judiciare, acuzațiile fiind nefondate. În realitate compania Maguay a finalizat cu succes în cursul anului 2010 contractul privind implementarea platformei de e-learning, câștigat în mod legal prin participarea la licitația organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie "GR.T. POPA" Iaşi“.
Platforma de e-learning implementată de Maguay la UMF Iași a fost și este perfect funcțională, a îndeplinit încă de la lansare toate cerințele Beneficiarului și este cu siguranță cea mai performantă și laborioasă platformă de e-learning dezvoltată pe tehnologie Microsoft, din România. În momentul de față, platforma de e-learning are 16000 de utilizatori (studenți și profesori), conține peste 40000 de materiale de curs încărcate și este un instrument vital funcționării universității.
În pofida acestei situatii neplacute și nedrepte în care a fost implicată compania, partenerii nostri, furnizori și clienți, au afișat în continuare încredere în Maguay. Astfel, volumul afaceri a păstrat trendul crescător, am rămas cei mai importanți producători autohtoni de sisteme de calcul IT (servere, notebook –uri și PC –uri) și ne-am lărgit portofoliul de soluții informatice complexe. Conform IDC, Maguay s-a clasat în primii 5 vendori de servere și primii 10 vendori de laptop-uri în 2012, cu o creștere semnificativă a vanzărilor comparativ cu 2011.”, a declarat Corvin Pughin, Director Comercial Maguay Impex SRL.
În același timp am continuat să fim implicați în dezvoltarea de soluții performante de e-learning pentru mediul public sau privat ・acest domeniu reprezentând una dintre preocupările constante ale Maguay din ultimii ani. Astfel, am finalizat în 2012 și platforma de e-Learning la Universitatea Ovidius, din Constanța www.simulatordeafaceri.ro. În prezent, avem în derulare mai multe proiecte la importante instituții publice și private, dezvoltate pe tehnologii diverse: Microsoft, SAP, etc.・ a completat Corvin Pughin, Director Comercial Maguay Impex SRL.
Rolul local și regional ocupat de compania noastră în educarea pieței de IT a fost recunoscut de principalul nostru partener, Intel, care a acordat companiei Maguay un premiu de excelență pentru rezultatele obținute în domeniul serverelor, premiu decernat în cadrul celui mai important eveniment IT european, CeBIT 2012, la Hanovra. De asemenea, Maguay a primit, începând cu 2013, loc în Consiliul Consultanților Intel. Acest consiliu (Intel BoA) este format din reprezentanții a numai 16 companii selectate de către Intel din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) și este instrumentul prin care Intel validează direcțiile de dezvoltare a tehnologiilor viitoare, la nivel mondial.