„Cine sunt? Sunt viață! Veselă, petrecăreață și iubitoare de oameni, simplă și complicată, într-o continuă lupta cu orgoliul, romantică atunci când plouă, iubesc frumosul și n-aș putea exista fără prieteni”. Astfel se descrie în câteva cuvinte focoasa bistrițeancă Angie Cobuț, cooptată de Liza și Fere în noul program matinal ce va debuta la TVR 1 din 19 octombrie, „Cu capu-n zori”.
Cea mai mare parte din viață a trăit-o în Spania, pe Costa Blanca, „într-un colț de rai cu soare și apă albastră”, spune Angie. O viață împărțită în două, întotdeauna între avioane și iubiri.
A făcut înconjurul lumii cu rucsacul în spate: „Am descoperit o lume și-un nepot”
Și totuși, nicăieri nu e mai bine ca acasă. Mai exact, acolo unde este mama. Cu aceeași sinceritate, Angie vorbește despre unicul regret al vieții sale: „Omul poate avea multe locuri unde se poate întoarce, dar nicăieri nu-i ca și la mama lui. Acolo unde, într-o zi, tata n-a mai avut răbdare să aștepte un ultim avion, o ultimă odrasla rătăcită prin lume, o ultimă îmbrățișare… Iar eu, pe-atunci, nici nu știam că totul se poate termina într-o singură clipă”.
Cum a cunoscut Angie un fost ofițer în războiul din Vietnam și ce rețete a învățat de la el
„Când călătoresc cu Florin, niciodată nu ne facem planuri. De fapt, avem doar bilete de avion și atât. Când am aterizat în Vietnam, eram atât de trudită, (cu o seară înainte petrecusem pe cea mai înaltă terasă din Singapore, apoi fuguța la aeroport), că nu mai aveam putere să mă târguiesc cu taximetriștii, așa că am căutat cel mai îndepărtat loc unde ne-ar putea duce mașina, pentru a putea dormi și eu puțin. Astfel am ajuns în Mekong, Delta din Vietnam, unul dintre cele mai mirifice locuri pe pământ, unde am cunoscut un veteran de război, fost ofițer care dezamorsa bombe în războiul din Vietnam, singurul rămas viu din întregul său regiment. Când se lăsa seara, își plimba un coș prin grădină și-l umplea cu tot soiul de fructe și legume nemaivăzute; ne gătea cu atâta smerenie și atâta respect pentru mâncare, încât totul devenea o ceremonie. Apoi se așeza cu noi la masă și ne povestea tot felul de amintiri din război. Aș încerca să reproduc câteva dintre rețetele lui, care erau pline de culoare și gust. O să-mi răsfăț colegii și telespectatorii în fiecare dimineață cu zâmbete și voie bună, cele mai gustoase preparate și povești nemuritoare”, este promisiunea pe care Angie o face la debutul matinalului „Cu capu-n zori”, de la TVR 1.
Cât despre ingredientele pe care le va folosi în bucătăria din studioul TVR 1, bistrițeanca merge pe aceeași carte pe care o joacă în tot ceea ce face: „iubirea, ca ingredient principal! Iubire pentru tot ce ating, tot ce fac, tot ce există… Cu iubire n-ai cum să greșești!”, e convingerea ei.
Independentă și curioasă, întotdeauna în căutare de „ceva”, Angie a învățat și a muncit toată viața, a călătorit mult, a cunoscut mulți oameni, a citit mult și a iubit mult, nerefuzându-și niciodată experiența. „Toate acestea au fost învățătorii mei. Sunt recunoscătoare și mulțumesc veșnic pentru tot ce mi s-a dat să experimentez. Karma means action, prin urmare suntem astăzi doar ceea ce am trăit la nivel individual. Luni o iau de la capăt ,totul e nou și asta e absolut fenomenal!”, mai spune Angie, nerăbdătoare să întâlnească telespectatorii TVR 1 care, la fel ca ea, se trezesc „Cu capu-n zori”, de luni până vineri, la ora 7.00.