Licitația se va desfășura online, incepând cu ora 19.00. De factură neo-expresionistă, pânza poate fi văzută în expoziția dedicată licitației organizate în Palatul Cesianu-Racoviță, din Strada C.A. Rosetti 5, București.
Ionuț Barău a debutat în 2019, la Art Safari, în expoziția Young Blood, The Art of Your Times. În 2020 a fost inclus în expoziția Shaping Surfaces de la Galeriile Carol, iar în 2021 i-a fost organizat primul solo show la aceeași galerie. În același an, lucrările lui au fost propuse de curatorul Raluca Băloiu la Art Market Budapesta unde a fost remarcat de curatorii maghiari și inclus în selecția “10+1 artiști de urmărit” dintre cei 500 prezenți.
„În lucrarea Stranger in the garden, Ionuț Barău ilustrează un peisaj idilic care servește drept pledoarie pentru un mediu înconjurător fără deșeuri. Personajele sale sunt integrate în natură, ele sunt indisolubil legate de mediul în care se află. Materia exterioară exaltă și transcende suprafața formală.
Ionuț Barău apelează la o paletă cromatică fauvistă care amintește de pictura francezului Paul Gauguin, în care personajele și elementele vegetale sunt simplificate și epurate de detalii. Stranger in the garden a fost pictată pentru expoziția personală Out of the woods organizată de Raluca Băloiu la Galeriile Carol. În 2021, aceeași lucrare a făcut parte din selecția de lucrări pentru Art Market Budapesta.” (text de Raluca Băloiu)
Linkul către lotul cu nr 66: Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană, inclusiv o secțiune de Street Art #438/2022 (artmark.ro)
Ionuț Barău s-a născut în 1996 în Focşani. În 2019 a absolvit cursurile secției de Pictură de la Universitatea Națională de Arte Bucureşti unde l-a avut coordonator pe Alexandru Rădvan pentru tema Déjà vu! legătura omului cu natura.
În 2019 a fost selectat pentru târgul de artă Art Safari, unde a participat la secțiunea Young Blood, The Art of Your Times. Tot în 2019 a participat la expoziția What’s Next? care a avut loc în clădirea Băncii Comerciale Române, București. În 2018 a participat la prima ediție a taberei de arte vizuale GIGANTICA, de la Mogoșoaia. În 2020 a participat la expoziția de grup Shaping Surfaces. În octombrie 2021 a participat la Art Market Budapesta, Ungaria, într-o expoziție de grup.
Raluca Băloiu este manager cultural, curator și istoric de artă, trăieşte şi activează în Bucureşti. A absolvit cursurile Facultății de Istoria şi Teoria Artei, Universitatea de Arte București. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția Critică. A scris aplicații, a manageriat și a implementat expoziții pentru târguri de artă internaționale: Volta, Basel, Elveția; Art Market Budapesta, Ungaria; Viennacontemporary, Austria; Contemporary Art Ruhr, Germania. A făcut cercetare și a scris texte pentru Galeria Plan B pentru participarea la Vienna Biennale, Austria și Art Basel, Elveția.
Din 2007 publică articole în cărți, enciclopedii, cataloage, reviste de specialitate și participă la emisiuni radio și TV.
A manageriat, a curatoriat expoziții și a scris texte de specialitate pentru Muzeul Național Cotroceni, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, pentru galeriile Carol, AnnArt, Galateea, Senso etc. Din 2017 are în portofoliu câțiva artiști pe care îi reprezintă, unul dintre aceștia este Ionuț Barău.