şi urcă din nou România pe podium
Cramele Recaş, unul dintre cei mai importanţi producători din Banat, a reprezentat cu succes România la competiţia International Wine Challenge 2006 din Londra, ediţia 2006, unde a fost premiat cu medalia de argint pentru vinul Pinot Noir 2005 din gama V-Drinks. Premiul obţinut de către Cramele Recaş reprezintă cea mai înaltă distincţie obţinută de către un producător român prezent la ediţia din acest an a concursului.
International Wine Challenge are loc anual în Londra, Marea Britanie, şi reprezintă cea mai importantă competiţie adresată producătorilor de vin la nivel mondial. Principalele valori care caracterizează acest concurs sunt seriozitatea şi rigoarea.
Desfăşurată în perioada 16 – 18 mai, ediţia din acest an a International Wine Challenge a adunat peste 6000 de sortimente de vinuri din întreaga lume, degustate de către personalităţi cunoscute şi apreciate în domeniu. Testarea gamelor de vin aflate în concurs a durat trei săptămâni şi a avut loc la Barbican Centre din Londra.
“Medalia obţinută în cadrul concursului International Wine Challenge reprezintă o dovadă în plus a efortului pe care îl depunem permanent pentru a oferi consumatorilor noştri vinuri de calitate superioară. Ne propunem ca pe viitor să continuăm şirul suceselor, astfel contribuind atât la promovarea imaginii companiei pe plan internaţional, cât şi la promovarea imaginii ţării pe care o reprezentăm”, a declarat Domnul Philip Cox, Director Comercial Cramele Recaş.
“International Wine Challenge este o competiţie acerbă, la care au participat peste 6000 de vinuri din întreaga lume. Am concurat cu ţări ca Africa de Sud, Argentina, Australia, California (SUA), Chile, Franţa, Italia, Noua Zeeleanda sau Spania, recunoscute pentru standardul ridicat şi calitatea vinurilor produse. De aceea distincţia acordată Cramelor Recaş la ediţia din acest an a concursului reprezintă pentru noi un motiv de bucurie şi în acelaşi timp de mândrie“, a declarat Doamna Elvira Cox, Director Export Cramele Recaş.
Noutatea ediţiei acestui an a fost reprezentată de existenţa unui sistem mult mai complex de apreciere a calităţii vinurilor, prin supunerea fiecărei game unor teste desfăşurate pe trei nivele. Astfel, juriul a fost împărţit în trei categorii – seniorii, reprezentaţi de elita degustătorilor, judecătorii şi observatorii. Aceştia din urmă au avut importantul rol de a asista la testarea sortimentelor şi de a verifica dacă deciziile juriului sunt corecte. De asemenea, observatorii au avut obligaţia de a se asigura de integritatea şi corectitudinea şi obiectivitatea competiţiei, încercând să prevină orice eventuală eroare.
“Rolul primordial al juriului este acela de a testa şi de a analiza sortimentele de vin cu corectitudine şi obiectivitate. Pentru prima oară, anul acesta au existat trei nivele de testare a gamelor de vinuri prezente în concurs, tocmai pentru a preîntâmpina eventuale erori”, a declarat Ed Adams, Senior Judecător în cadrul competiţiei.
Cramele Recaş a exportat în anul 2005 aproximativ 700.000 de sticle de vin în Marea Britanie, din gamele “Terra Dacica”, “ V –drinks”, “Recaş” şi “Origin”. Compania participă anual la târgul de vinuri London International Wine Challenge, în anii precedenţi obţinând în mod constant medaliile Seal of Approval – gold, silver, bronze, seal of approval pentru vinurile Pinot Grigio 2004, Cabernet Sauvignon 2002 şi Merlot 2003 din gama Reserva.
{mosloadposition user10}