Când vine vorba de „ceva bun” copiii se bucură cel mai mult de dulciuri. Iar unul dintre produsele care au câștigat rapid popularitate printre cei mici este Lino Lada, delicioasa cremă tartinabilă în cinci variante diferite dar la fel de atractive: Lino Lada Lapte, Lino Lada cu alune de pădure, Lino Lada Duo, Lino Lada Cocos și Lino Lada Gold, produsul premium ideal pentru ocazii speciale.
Dar de ce iubesc copiii atât de mult produsele Lino Lada? În primul rând pentru gustul delicios, irezistibil, bineînțeles! Combinațiile perfecte de lapte, alune de pădure, cacao și cocos, textura cremoasă și ușurința cu care poate fi întinsă pe pâine această cremă absolut savuroasă (ori mâncată cu lingurița, direct din borcan!) îi cucerește pe copii de la prima degustare. În plus, mai există un secret pe care doar părinții îl știu: Lino Lada este și o sursă de vitamine, minerale și energie. Ssssst, asta rămâne între noi, adulții!
Și asta nu e tot, mai există un avantaj: Lino Lada este versatilă și poate fi consumată într-o mulțime de moduri creative, ceea ce o face și mai interesantă pentru cei mici. (OK, recunoaștem, și pentru noi…) Lino Lada poate fi adăugată la prepararea diferitelor prăjituri, în înghețată sau milkshake, ca umplutură sau topping pentru clătite, croissante sau brioșe. Iar rețeta de înghețată ți-o facem noi cadou:
Rețetă înghețată
Ai nevoie de: două căni de smântână lichidă, o cană cu lapte, ¾ cană de zahăr, 4 gălbenușuri, două lingurițe de extract de vanilie, un praf de sare.
Cum se prepară
Amestecă într-un vas gălbenușurile cu zahărul și praful de sare și bate compoziția până când devine omogenă și ușor pufoasă. În alt vas amestecă smântâna lichidă cu laptele și extractul de vanilie și pune vasul la foc mediu. Amestecul trebuie doar încălzit, până încep să iasă aburi, NU să fiarbă! După ce s-a încălzit, toarnă-l treptat în castronul cu gălbenușuri și zahăr, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor. Compoziția obținută transfer-o înapoi în vasul în care a fost laptele cu smântână și pune la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când compoziția se îngroașă și acoperă dosul lingurii. NU lăsa să fiarbă!
Când acest amestec s-a îngroșat, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit pune-l în frigider pentru cel puțin două ore, după care îl transferi în congelator. De 3-4 ori, din jumătate în jumătate de oră, amestecă înghețata cu o furculiță, pentru a evita formarea cristalelor de gheață. Când o servești pune și o lingură zdravănă de Lino Lada pe ea. Și garantat că nimeni nu se va supăra! Din contră! Și dacă ți se mai cere, le vei mai da!