Artmark îşi propune să încânte din nou publicul şi în acelaşi timp să domolească spaimele unora legate de profetiile apocaliptice ale mayaşilor. Terapie prin Artă, terapie prin Frumos. Expoziţia Licitaţiei de Crăciun găzduită de Palatul Cesianu-Racoviţă în perioada 3 – 18 decembrie 2012 aşterne în faţa privirilor sprinţare şi a gândurilor născatoare de nevroze imaginea unor opere nemuritoare ale artei româneşti, opere care, prin frumuseţe şi valoare, pot înfrunta orice sfârşit şi decide un nou început.
De ceva vreme, presa din întreaga lume vorbeşte despre ceea ce a devenit un fenomen: construcţia buncărelor personale (există şi în România) care, speră posesorii, vor asigura supravieţuirea după 21 decembrie 2012. Fără comentarii legate de tămâierea furioasă a mesajului, interesantă şi emblematică ar putea însă deveni hotărârea unora de a lua cu ei în beciurile amintite şi colecţiile lor de artă. Multe explicaţii, cochete intrepretări, poate o lecţie.
Puteţi încerca o interpretare, un exerciţiu de empatie, vizitând expoziţia celor 200 de opere de artă expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă din C.A. Rosetti nr. 5.
Amintim azi doar speranţa ipostaziată simbolic în chipul Christului din tabloul „Lux in tenebris lucet” („Lumina care se naşte din întuneric”, valoare estimată 20.000 – 40.000 €) de Ion Theodorescu-Sion, lucrare ce comportă influenţele marilor pictori europeni: Paul Cezanne, Paul Signac şi Gustav Klimt. De altfel, capodopera lui Ion Theodorescu-Sion este protagonista catalogului Galei Iubitorilor de Artă – Licitaţia de Crăciun.
Artmark a pregătit pentru acest eveniment aniversar o ediţie specială, bibliofilă (tiraj 500 de exemplare), dedicată celor mai pasionaţi colecţionari de artă.
“Pentru Artmark, sfârşitul lumii reprezintă un nou început: odată cu licitaţia aniversară de iarnă, intrăm într-un nou ciclu, în care operele de artă devin un reflex naţional, o proiecţie a hărţilor noastre interioare şi a disponibilităţii de a investi cu maturitate în artişti de valoare. Cu siguranţă, Licitaţia de Crăciun va aduce noi recorduri de autor, ceea ce subliniază încă o dată dinamica pieţei de artă şi unicul său sens: ascedent.”, afirmă Manuela Plăpcianu, CEO Armark.
Gala Iubitorilor de Artă va avea loc la J.W. Marriott Grand Hotel, în seara de 19 decembrie. Expoziţia aniversară poate fi vizitată conform programului de mai jos: