Liceenii din Sectorul 3 din București au avut parte de o experiență extracuriculară, cu accent pe educație rutieră, prin intermediul proiectului “Ora de educație rutieră la liceu”.
Peste 1.800 de elevi și profesori din 10 unități de învățământ din Sectorul 3 au participat la cele 3 module/activități de educație rutieră susținute de către Poliția Română, ISU și de către mai mulți experți în conducere defensivă.
Desfășurat în cadrul programului “România în siguranță” și organizat de Asociația EDIT, proiectul are deja un istoric de zece ediții, iar acum s-a adresat elevilor claselor terminale de liceu din Sectorul 3 din București care au avut oportunitatea de a participa la demonstrații practice de prim ajutor și de a interacționa cu invitați speciali, care au împărtășit din propria lor experiență ca șoferi auto.
Un aspect important al acestor ore de educație rutieră a fost testarea ochelarilor care stimulează starea de ebrietate sau efectele consumului altor substanțe. Acești ochelari imită senzația de amețeală și pierderea controlului, oferind astfel elevilor o perspectivă realistă asupra pericolelor asociate consumului de alcool în timpul conducerii.
Iar “vedeta” proiectului a fost simulatorul de impact, care simulează un accident la 15 km/h., pe care elevii l-au testat în curtea liceului. Aceștia au înțeles că și un mic impact este de fapt periculos pentru viață.
“Asociația EDIT este dedicată promovării educației rutiere și formării unei culturi a siguranței în rândul tinerilor șoferi. Ne dorim ca informațiile și experiențele acumulate de către liceeni prin proiectul “Ora de educație rutieră” să contribuie semnificativ la formarea unei generații responsabile și conștiente în trafic”, a declarat Ion Arseni, vicepreședinte Asociația EDIT & manager proiect “România în siguranță”.
Cele 10 licee din Sectorul 3 vizitate cu proiectul “Ora de educatie rutiera la liceu” au fost Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Colegiul Tehnic Costin Nenitescu, Liceul Tehnologic Theodor Pallady, Colegiul National Matei Basarab, Colegiul Tehnic Mihai Bravu și Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu.
Proiectul a fost inițiat de Consiliul Local Sector 3 și cofinanțat de Primăria Sectorului 3. Printre parteneri se numără Poliția Română, Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației, Sixt Rent a Car și Generali România.
Mai multe detalii pe conturile de social media ale proiectului:
https://www.instagram.com/oradeeducatierutiera/
https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera