Galantom.ro lansează campania pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit
Platforma de fundraising online Galantom.ro lansează campania “Legea lui Galantom” cu scopul de a determina contribuabilii persoane fizice să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către susținerea proiectului.
În anul 2014 pentru fiecare 1 leu investit în Galantom, platforma a generat 3 lei pentru cauzele beneficiare, ajungând la un total de aproape 650.000 RON strânși.
Oricine vrea să susțină proiectele unui ONG prin strângerea individuală de fonduri, o poate face foarte ușor prin intermediul platformei Galantom. Fie că participă la un eveniment sportiv care este o provoacare personală, fie că își dăruieste ziua de naștere, nunta sau o pasiune, fie că renunță la fumat pentru 30 de zile sau vrea să devină Moș Crăciun Galantom pentru cei la care Moșul nu ajunge, își poate face o pagină de fundraising pe Galantom pe care o promovează în cercul lui social pentru a strânge donații.
Cei 2% investiți în Galantom vor susține dezvoltarea și promovarea platformei pentru a atrage și mai multe organizații și fundraiseri voluntari care să înmulțească de trei ori banii investiți in platforma prin 2%, contribuind la dezvoltarea proiectelor cu impact real în comunitate.
În plus redirecționand 2% catre Galantom contribuabilii generează impact pe scară mai mare și în arii multiple de interes social (mediu, educație, sănătate, sport ș.a), contribuie la creșterea implicării sociale și la promovarea voluntariatului. Oricine poate vedea în timp real rezultatele investiției sale chiar pe site-ul galantom.ro.
Detalii sunt disponibile pe site-ul dedicat campaniei: //galantom.ro/2lasuta/.
Despre prevederea 2%
Prin simpla completare a formularelor 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru alte venituri) emise de Administraţia Financiară, contribuabilii persoane fizice pot opta în fiecare an pentru a redirecţiona 2% din impozitul pe venit, plătit deja către stat în anul precedent, către o organizaţie nonprofit, fără să presupună vreun cost din partea lor.
Această prevedere este în vigoare începând din anul 2003 prin Legea 57 privind Codul Fiscal. Cu toate aceastea, în 2013 doar 24,9% dintre cei care ar fi putut să susțina un proiect nonprofit prin această modalitate au și facut-o. Suma totală redirecționata în 2013 a fost de 132.3 milioane RON.
Imaginează-ți care ar fi impactul social dacă cu toții am redirecționa; această sumă ar putea fi de aproximativ 4 ori mai mare.