Când singura constantă este schimbarea – modul de lucru în organizații se modifică rapid – cum îți susții echipa să performeze, în calitate de leader?
Ai nevoie să îți ajuți oamenii să își descopere și folosească propriile resurse.
Poți învăța cum, alături de compania de training Learning Architect, în workshop-ul game-based “S.A.V.I. R.O.A.D – Jocurile Leader-Coach”, bazat pe prima serie de jocuri dedicată people managerilor care vor să parcurgă drumul de la leader, la leader-coach.
Ștefania Antone, Managing Partner al Learning Architect, povestește cum a apărut ideea: “Lucrând cu people manageri, am observat că unii discută doar despre cerințe, iar alții folosesc excesiv întrebări precum: “Tu cum ai face?”; ambele variante creează frustrare. Mi-am dorit o soluție prin care managerii să transmită viziunea, dar și să lucreze cu resursele unice ale oamenilor, un antrenament managerial care să fie eficace și fun.“
Seria de 3 jocuri te ajută să-ți dezvolți 8 micro-abilități – abilități mici, cu un impact mare: Sondarea, Aprecierea, Validarea, Integrarea, Recadrajul, Observația, Acționabilitatea și De ce-ul.
Iată ce spun fondatorii Playlearn, Alex Poe și Gabriela Constantinescu, dezvoltatorii seriei de jocuri:
“Am gândit încă de la început “S.A.V.I. R.O.A.D.” ca pe o serie de jocuri menite să îi ajute pe participanți să rrecunoască și să integreze cele opt abilități de leader-coach, care sunt prezentate în cadrul cursului.
Majoritatea jocurilor de învățare sunt structurate în două etape: jocul propriu-zis și reflecția, în care ei fac corelații între dinamicile jocului și viața reală. Acolo se produce, de fapt, învățarea. În aceste jocuri, jucătorii învață chiar din momentul în care se joacă. O reflecție este binevenită întotdeauna, însă învățarea se produce chiar și fără ea.“, crede Alex Poe.
“Seria de jocuri este gândită astfel încât participanții să fixeze cunoștințele aflate în cadrul workshop-ului și să pună în practică cele opt abilități de leader-coach. Reținem doar 5% din prelegerile pe care le ascultăm, de aceea e mare nevoie să le cuplam și cu alte metode de învățare, pentru a crește retenția conținutului de învățare. Cercetările arată că jocurile cresc retenția și gradul de implicare al participanților.“, spune Gabriela Constantinescu.
Seria de jocuri a fost, deja, testată cu succes. Mara Botez, Trainer și L&D Coordinator, este una dintre persoanele care deja au jucat “S.A.V.I. R.O.A.D”:
“In leadership, problema nu e, neapărat, încotro mergem, ci, mai degrabă, cum facem să ajungem acolo. Jocurile îți arată cum faci să devii un leader-coach, în ce micro-abilități să investești. Câștigul cel mai mare pe care îl văd în această călătorie, este imposibilitatea de a nu învăța ceva. După ce joci, nu ai cum să mai fii același leader de la linia de start.”
Lansarea “S.A.V.I. R.O.A.D.” va avea loc pe 19 Iulie, în București.
Learning Architect este o companie de training aflată în top 3, în clasamentul celor mai bune companii de training din România, conform feedback-ului furnizat de aproximativ 600 de profesioniști în domeniul resurselor umane (L&D Industry Survey 2019, Learning Network).
Informații suplimentare pot fi obținute de la Gabriela Roșu, Customer Success Manager Learning Architect, gabriela.rosu@learning-architect.ro, www.learning-architect.ro.