Impreuna am reinventat Leadershipul autentic in Romania! Aceasta a fost misiunea pe și-a asumat-o și îndeplinit-o prima ediție a „Romanian Executive Coaching Summit” cu tema centrală „Anotimpurile schimbării”. În cadrul workshop-urilor RECS, cei patru Executive Coach – Rodica Obancea, Madi Rădulescu, Mihai Stănescu şi Ştefan Andrei – au arătat executivilor prezenți ce înseamnă nevoia reflecției, a dialogului, dar și perspectivele asupra conducerii inspirate și dezvoltării sustenabile a liderilor.
Ei au atras atenția că în companiile din România sunt prea multe medii toxice create de lideri și au subliniat că a venit vremea schimbării. Leadershipul din România are nevoie în acest moment de oameni deschiși la minte, capabili să trăiască schimbarea într-un mod natural și firesc.
„Concret, să poată aduce schimbări profunde în organizațiile din care fac parte. De prea multe ori, schimbarea este ceva mecanic, liniar, care se întâmplă ca la carte și sunt multe proiecte de astfel de schimbări care eșuează”, a declarat Rodica Obancea.
Un adevărat lider învață să susțină, să încurajeze și să responsabilizeze oamenii pe care se bazează.
„Că suntem sau nu suntem lideri, în viața fiecăruia dintre noi există permanent schimbare: și în planuri personale, și în planuri profesionale. A fi un lider și a nu avea abilitatea de a gestiona transformarea proprie, precum și a altora, anihilează leadershipul în esența lui. E o parte esențială și fundamentală din viață. Prin urmare, și din leadership. Acolo se vede cel mai bine dacă ești lider sau nu: când trebuie să gestionezi schimbarea.”, arată Ștefan Andrei.
Când executivii nu găsesc timp să gândească, să reflecteze şi sunt mereu prinşi în angrenajul modurilor de operare curente, frecvent, ei sunt cei care limitează potenţialul organizaţiei și stau în calea progresului.
„Trăim într-o epocă dinamică, uneori nebună, și trăim într-o perioadă în care sunt și foarte multe schimbări de dragul schimbării. Unele derivă din alte transformări, altele trebuie făcute ca să încetinim ritmul schimbării și a devenit un soi de truism”, spune Madi Rădulescu.
Coachingul este un instrument care provoacă liderii să se reinventeze pe ei și modurile în care operează organizațiile.
“Un adevărat lider are întotdeauna, în afară de camera de acțiune, de planificare, de negociere, de ordine, de direcție, o cameră în spate în care poate să reflecteze asupra a două lucruri: cât de bine a făcut un lucru și cât de bine o să-l facă pe următorul”, concluzionează Mihai Stănescu.
Economia românească are nevoie de lideri, iar coachingul este foarte important în definirea acestora.
Pentru ca liderii adevăraţi ai business-ului românesc să beneficieze de cele mai valoroase resurse în materie de coaching, mentoring şi dezvoltare profesională, agenţia full-service Creative Community, împreună cu cei patru coach, vor continua promovarea adevăratelor valori ale leadershipului în Comunitatea Liderilor Inspiraţi de pe YouTube și LinkedIn.