Anca Negoescu
Key account manager, IT Company
Cand vine vorba de moda, la scurt timp dupa lansare apar bruiajele – lucrurile care te induc in eroare. Daca e sa ne gandim chiar la leadership, care este foarte in voga acum, bruiajele sunt informatiile eronate, cartile cu adevaruri spuse pe jumatate, cu retete despre cum sa devii un lider adevarat in 10 zile sau cum sa iti dezvolti abilitatea de a inspira oamenii in trei pasi.
Existenta unui for la care sa te raportezi pentru conformitate este intotdeauna necesara. In Romania, fundatia Leaders a aparut exact din aceasta nevoie. De a descoperi talentele, a le inspira, a le dezvolta, si a mentine pe linia de plutire diferenta intre informatia relevanta si cea nefolositoare. {viewonly=registered,special}Cel mai recent eveniment realizat de ei, Leadership Mondial vs. Leadership Romanesc, a avut drept scop gasirea raspunsului la intrebarea pe care si-o pun multi din managerii romani: oare capra vecinului e mai grasa?
Pe parcursul a doua zile, Jim Bagnola ne-a aratat ca in mare, liderii au aceeasi structura pe peste tot, ca si la ei, ca si la noi exista manageri pe care ii strang capacitatile personale si se folosesc de putere ca sa conduca si ca multi dintre manageri au o foarte mare surpriza sa afle ca nu sunt lideri.
liderii romani invitati de fundatie ne-au demonstrat cam acelasi lucru: ca a fi lider in Romania este un lucru care tine de bun simt si multa munca, de interesul pe care il arati celorlalti si capacitatea de a-i motiva sa te urmeze.
Ca angajat, a fost interesant de aflat ca 50% din vina ca nu suntem multumiti de orice la locul de munca este datorat lipsei de feed-back. Desi este logic, este foarte usor sa arunci toata vina pe celalalt si sa te astepti de la liderul tau sa se gandeasca el la ce-i mai bine pentru tine, si este foarte greu sa admiti ca pentru a fi fericit ar trebui sa depui macar efortul sa spui ce te-ar face mai fericit.{/viewonly} {mosloadposition user10}