Laura Cosoi si Ligia Pop sunt cele doua castigatoare ale etapei nationale Gourmand World Book Awards, cu titlurile "Ramai la masa?", respectiv "Retete vegane fara foc", ambele aparute in 2014 la Curtea Veche Publishing. Volumele intra, astfel, in cursa pentru premiile internationale al categoriilor Best Cookbook TV-Europe (Laura Cosoi) si Best Vegan Cookbook (Ligia Pop), ce vor fi decernate in luna iunie in China. Premiile Gourmand sunt cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu Premiile Oscar din cinematografie.
Infiintate in anul 1995, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cartilor de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este mostenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franta (renumit in toata lumea pentru lichiorul si coniacul cu acelasi nume), Presedintele Asociatiei Mondiale a Producatorilor de Emisiuni Gastronomice si Presedintele de Onoare al China Food Television. Titlurile castigatoare vor fi in prim-plan la Targul de carte de la Frankfurt.
Curtea Veche Publishing a ajuns in finala prestigiosului concurs si in urma cu cativa ani, cu titlul „Carte regala de bucate" de Principesa Margareta a Romaniei.
Din juriul concursului fac parte: Edouard Cointreau, Dun Gifford, presedinte al Oldways Preservation (USA), Printul Franz Wilhelm al Prusiei, Jean-Jacques Ratier, reprezentantul Salonului International de carti gastronomice si primar al orasului Sorges (Franta), si Bo Masser, vicepresedinte al Gourmand International (Suedia).