Divorțul este un fenomen tot mai des întâlnit în ultimii ani, iar România nu face excepție de la creștere numărului de familii destrămate. Dacă în 1990 se înregistra un divorţ la fiecare şase căsătorii, în 2017 s-a ajuns la un divorţ la fiecare 4,6 căsătorii. În acest context, ca promotor al creșterii sănătoase a copiilor, „LaPrimulBebe”, cea mai mare comunitate de sprijin pentru mame educate de la noi, trage un semnal de alarmă și subliniază importanța armoniei în relația de cuplu după nașterea copilului. Bref, pentru a crește copilul într-un mediu sănătos nu trebuie neglijată viața de cuplu a proaspeților părinți. Plecând de la statistici publice îngrijorătoare, „LaPrimulBebe” își propune să trateze acest subiect alături de specialiști în evenimentele periodice pe care le organizează. Sâmbăta aceasta, pe 16 martie, „LaPrimulBebe” ajunge la Brașov, unde se va desfășura conferința „Relația de cuplu după nașterea copilului” (între orele 10:30 – 12:30, la Sergiana Center, Mihail Kogalniceanu nr. 15).
Invitata evenimentului este Ioana Kessler, psihoterapeut cu peste 15 ani de experiență, de la care participanții vor afla cum poți evita deteriorarea relației prin comunicare, cât timp ar trebui să aloci exclusiv cuplului, cum poți transforma o discuție în contradictoriu într-o ceartă constructivă sau care sunt nevoile femeii și ale bărbatului după nașterea copilului. Divorțul este sursă majoră de stres pentru toți membrii familiei și poate reprezenta un factor de risc pentru copii. Există studii care arată diferențele între copiii proveniți din familii cu părinții căsătoriți și copiii cu părinții divorțați, aceștia din rumă având rezultate academice mai scăzute și un nivel mai mare de absenteism școlar, mai multe probleme emoționale și comportamentale, dar și stimă de sine mai scăzută.
Primul copil transformă cuplul, iar relația este pusă la încercare. Tocmai de aceea acest aspect nu trebuie nici el neglijat, mai ales că schimbările au loc nu doar la nivel de statut și rol social, ci și la nivel individual, emoțional, la nivel al valorilor. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în anul 2017 numărul divorţurilor a ajuns la 31.147, în creştere comparativ cu anul 2016. Rata divorţialităţii a crescut de la 1,37 divorţuri la mia de locuitori în anul 2016 la 1,40 divorţuri la mia de locuitori în anul 2017. În mediul urban, în anul 2017, s-a înregistrat un număr dublu de divorţuri faţă de cel înregistrat în mediul rural, rata divorţialităţii fiind de 1,5 ori mai mare în mediul urban faţă de mediul rural. Ponderea primului divorţ în numărul total al divorţurilor a fost de 93,6% pentru bărbaţi şi 94,0% pentru femei. Valoarea maximă a numărului de divorţuri de rangul I s-a înregistrat la grupa de vârstă 35-39 ani atât pentru bărbaţi (5904 divorţuri), cât şi pentru femei (5649 divorţuri).
Detalii despre evenimentul „LaPrimulBebe” de la Brașov aici: https://www.facebook.com/events/349780915877332/
Evenimentul este destinat exclusiv membrilor „LaPrimulBebe”, pe baza înscrierilor.