Fundaţia World Vision România a lansat astăzi, 30 iulie 2014, la Bucureşti, proiectul „Atelierul de meserii – Cooperare transnaţională, servicii de consiliere în carieră, calificare şi recalificare pentru angajaţii din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud–Vest, Sud–Est, Sud–Muntenia, Bucureşti şi Ilfov”.
La eveniment au participat reprezentanţi ai partenerilor în proiect, Ascendo S.R.L. şi Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale, colaboratori, potenţiali beneficiari ai proiectului şi jurnalişti.
„Atelierul de meserii” continuă activităţile de formare şi dezvoltare profesională pe care Fundaţia World Vision România le desfăşoară de 14 ani în opt judeţe ale ţării. Proiectul cuprinde aproximativ întreaga ţară, mai puţin Regiunea de Dezvoltare Vest, şi se desfăşoară în perioada 16 aprilie 2014 – 15 octombrie 2015.
“Având în vedere dinamica forţei de muncă în spaţiul european şi specificul pieţei de muncă locale, Atelierul de meserii oferă gratuit oportunităţi de calificare şi recalificare în profesii pentru care există o cerere crescută. Vom lucra împreună cu angajatori din toată ţara, astfel încât impactul proiectului să depăşească nivelul personal şi să îi avantajeze pe toţi cei implicaţi. Un atu al proiectului este partenerul francez INFA – Institut National de Formation et d’Aplication, cu o experienţă de aproape 70 de ani în domeniul formării profesionale.”
Proiectul “Atelierul de meserii” va sprijini 2200 de persoane angajate, din mediul rural şi urban, în dezvoltarea profesională. Ne adresăm cu precădere muncitorilor necalificaţi, celor cu nivel scăzut de calificare şi persoanelor care doresc să obţină o calificare suplimentară.
Participanţii la proiect vor beneficia gratuit de consiliere şi orientare în carieră, seminarii şi schimburi de experienţă şi cursuri de calificare / recalificare în meseriile: lucrător comercial, patiser, lucrător social, infirmieră, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, operator introducere, prelucrare şi validare date.
Persoanele interesate de înscrierea în proiect sunt invitate să ne contacteze la tel. 0731.444.607 sau email cristiana_vienescu@wvi.org, persoană de contact Cristiana Vienescu.