Premieră „cosmică” la Supernova Planetarium, Slănic Prahova: Lansarea în România a filmului “Birth of Planet Earth” în cadrul „UAI 100” – centenar Uniunea Astronomică Internațională
SUPERNOVA PLANETARIUM, cel mai mare și mai performant planetariu digital 4K din România, lansează sâmbătă, 14 septembrie ora 11:50 în planetariul din Salina Slănic Prahova, în premieră în România, un nou spectacol 360° de rezoluție 4K: “Birth of Planet Earth” – „Formarea planetei Pământ”, într-o formă vizuală imersivă cu adevărat spectaculoasă.
După succesul lansării din 19 iulie 2019, cu participarea cosmonautului Dumitru Prunariu, și lansarea celor trei filme fulldome: “Solar SuperStorms”, “SuperVolcanoes”, “ZULA Patrol – Down To Earth” desen animat 360° pentru copii, Supernova Planetarium, cel mai mare și mai performant planetariu digital 4K din România, vă invită la premiera românească a filmului „Formarea planetei Pământ”. Un film educațional captivant care va inspira și încânta deopotrivă copii și adulți, grație imersiei 360° în povestea nașterii planetei noastre.
Filmul american este produs de SPITZ Creative Media și se adresează tuturor categoriilor de public.
“Birth of Planet Earth” este un film despre povestea întortocheată a originii Terrei
Oamenii de știință consideră că galaxia noastră este plină de sisteme planetare, inclusiv până la 1 miliard de planete de mărimea Terrei.
Filmul utilizează animații avansate, bazate pe date științifice, pentru a discuta unele dintre cele mai importante întrebări ale zilelor noastre: cum a devenit Pământul o planetă vie, luând în considerare nașterea violentă a Sistemului Solar? Ce ne spune istoria despre șansele de a găsi alte lumi asemănătoare cu adevărat Terrei?
Premii
• Premiul pentru Regie, Fulldome Festival Brno 2019
• SIGGRAPH 2019 Electronic Theater, Official Selection: Photosynthesis in a Chromatophore, Excerpt from “Birth of Planet Earth”
• Cele mai bune animații astronomice, Reflections of the Universe Fulldome Festival, Yaroslavl 2019
• Selecția oficială Macon Film Festival 2019.
Noul spectacol fulldome vine să completeze și să facă legătura cu celelalte șase spectacole de la planetariul din Salina Slănic Prahova:
1. UNIVERSUL – „De pe Pământ în UNIVERS”;
2. BOLTA – Călătorie interactivă în lumea constelațiilor cu demonstrații 3D;
3. SOARELE – Superfurtuni Solare;
4. SUPERVULCANII – de pe Terra, dar și din Sistemul Solar;
5. APOLLO – CapCom Go! The Apollo Story – Istoria misiunilor Apollo și aselenizarea Apollo 11;
6. ZULA Patrol – Cu picioarele pe Pământ – desene 360° instructive pentru școlari și preșcolari.
Am gândit cu această ocazie și un pachet dedicat celor care doresc să se bucure de întreaga experiență: la trei filme plătite, unul este GRATUIT.
„Nu ne-am limitat la a fi cel mai mare planetariu din România: vom fi în curând planetariul cu cel mai mare număr de spectacole fulldome 4K din România, urmând să dezvoltăm inclusiv spectacolele de boltă cerească prin adăugarea de noi prezentări interactive. „Misiunile spațiale pe asteroizi” și „Află despre Radiația Cosmică” sunt un alt gen de prezentări de succes ffind adresate publicului larg dar mai ales elevilor și studenților. Supernova Planetarium va continua acest gen de activități educațional – științifice cu implicații în cercetarea spațiului cosmic, aducând în planetariu invitați speciali, personalități din cercetarea românească din diaspora sau din țară”, arată Dragoș Brașov, președintele Asociației Astronomice URANIA, inițiatorul și coordonatorul Supernova Planetarium.
Vă așteptăm așadar la Salina Slănic Prahova pentru a ne bucura împreună de un buchet de proiecții 4K fulldome cu cea mai bună experiență imersivă, în cel mai mare, mai confortabil și mai performant planetariu digital din România, dar și pentru a participa la conferințe educaționale pe tema cercetării spațiului și a universului.
Îi așteptăm in mod special cu ocazia programului ȘCOALA ALFTEL pe toți elevii din România dar mai ales pe cei din zonele apropiate salinei (Prahova, Brașov, București, Ilfov etc.). Se pot agrea și parteneriate pentru observații astronomice în zonă, cursuri de astronomie respectiv prezentări 360 personalizate pe diverse teme, nu numai pe tema astronomiei, deoarece domul imersiv ne permite sa ne “teleportăm” oriunde daca există conținut 360 grade specific.
Detalii, aici: facebook.com/planetariu.ro, www.planetariu.ro.
Bilete se pot procura de pe site-ul planetariului, www.planetariu.ro, site-urile www.bilete.ro și www.bilet.ro sau din fața planetariului in salina.