Joi, 24 februarie 2011, a avut loc evenimentul de lansare a campaniei de promovare a unui stil de viaţă sănătos, prevenirea riscului de îmbolnăvire şi conştientizarea necesităţii controalelor medicale regulate – “Informaţia. Cancerul. Viaţa!” organizat de Patronatul Medicinei Integrative în cadrul proiectului “Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, POSDRU/84/6.1/S/55178.
Campania de promovare “Informaţia. Cancerul. Viaţa!” şi-a propus sensibilizarea societaţii civile, referitor la problematica reintegrării sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer şi informarea publicului larg asupra metodelor de prevenire a cancerului şi promovarea stilului de viata sănătos.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Organizaţiilor Nonguvernamentale din România, reprezentanti ai instituţiilor de stat, medici şi jurnalişti.
În cadrul evenimentului au fost prezentate activităţile şi rezultatele campaniei de sensibilizare iniţiate în prima etapă a proiectului, precum şi acţiunile de informare ce vor avea loc în cea de-a doua etapă a proiectului.
“Prin campania de teasing iniţiată la începutul acestui an, ne-am străduit să atragem atenţia publicului larg asupra unei boli considerate necruţătoare, dar care, descoperită la timp este vindecabila în foarte multe cazuri. Informaţia este vitală pentru a atenua prejudecăţile şi a corecta imaginea eronată despre această maladie. Controlul periodic si stilul sănătos de viaţă pot reduce semnificativ riscul dezvoltării unor forme grave de cancer şi pot spori şansele de vindecare, dar pentru asta trebuie să cunoaştem principalele simptome ale acestei boli. Aşa cum sprijinul familiei şi reintegrarea în societate a persoanelor diagnosticate cu cancer sunt esenţiale pentru un nivel decent de calitate a vieţii pe durata tratamentului”, a declarat Liviu Mandler, preşedinte Patronatul Medicinei Integrative..
Despre proiect
Proiectul “Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer” POSDRU/84/6.1/S/55178 se derulează în perioada 2010 – 2013 şi are ca obiectiv central crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacităţii competenţelor şi stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!.
În cadrul centrelor se vor desfăşura sesiuni de tutoriat, consiliere individuală pentru persoanele din grupul ţintă, activităţi de asistenta psihosocială, activităţi de terapie ocupaţională şi asistenta juridică gratuită se vor îmbunătăţi de asemenea si serviciile comunitare care stimulează implicarea în viaţa comunităţii a persoanelor diagnosticate cu cancer.
Proiectul se adresează unui numar de 500 de persoane diagnosticate cu cancer şi unui număr de 1000 de apartinatori a acestor persoane.
Despre Patronatul Medicinei Integrative
Patronatul Medicinei Integrative – PMI este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit şi apolitică, ce reuneşte persoane juridice, persoane fizice autorizate, profesionişti care prestează servicii medicale şi/sau terapeutic în cadrul organizaţiilor din care fac parte.
Organizaţia şi-a propus ca scop dezvoltarea medicinei complementare şi obţinerea recunoaşterii ei ca parte integrantă a medicinei generale, sub denumirea de Medicină Integrativă. Acest concept plasează pacientul în centrul echipei medicale şi utilizează toate terapiile demonstrate ca fiind sigure şi eficiente, indiferent de sistemul de gândire medicală din care aceste terapii provin..
Preşedintele executiv al Patronatul Medicinei Integrative este Liviu Mandler.