Dacă te-ai întrebat vreodată care este cauza apariției unor pete pe dinți, care ulterior capătă nuanțe tot mai închise, iar dinții în timp devin sensibili la alimentele foarte calde sau foarte reci, află că este vorba despre o demineralizare a lor. Acest fenomen reprezintă pierderea calciului și fosforului – dar și a altor minerale – din smalț. Și nu aspectul estetic este cea mai mare problemă, ci faptul că această demineralizare are, ca și consecințe mai grave, evoluția spre carii și eroziune dentară.
Pentru a preveni aceste distrugeri, igiena dentară este esențială. Ambele aspecte ale aceleiași probleme, îngălbenirea dinților și demineralizarea lor, pot fi combătute eficient prin folosirea cu perseverență, zilnic, a pastei de dinți LACALUT® Black & White, cu tehnologie bifazică. Formula pastei de dinți conține cărbune activ, cel care îndepărtează petele de suprafață fără a deteriora smalțul dinților și poate preveni apariția unor viitoare pete, este antiviral și antifungic, și, în plus, are un efect de „absorbție” a unora dintre bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare.
În afară de cărbune activ, LACALUT® Black & White mai conține hidroxiapatită, fluorură de sodiu și micele active. Hidroxiapatita sprijină procesul de remineralizare a smalțului dentar, activează formarea stratului protector al smalțului și stimulează procesul de refacere a acestuia. Fluorura de sodiu previne apariția cariilor, are acțiune antibacteriană și mineralizează dinții, formând un strat protector, iar micelele active elimină placa bacteriană și previn apariţia tartrului.
Știai că…
…. îngălbenirea dinților se mai poate produce și ca urmare a consumului de alimente și băuturi colorate (cafea, ceai, vin roșu, cola, fructe de pădure, roșii și sosuri), a fumatului, neglijării igienei dentare sau a administrării unor medicamente, cum ar fi de exemplu tetraciclina, în perioada dezvoltării dinților permanenți?