Peste 700 de elevi din clasele I – IV vor descoperi secretele ştiinţelor naturii
„Laboratorul de ştiinţe Bayer”, proiectul desfăşurat de Bayer România în cadrul programului naţional Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun, în perioada 7 – 11 aprilie 2014, şi-a deschis astăzi porţile. Amenajat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, Laboratorul de Ştiinţe Bayer va primi, pe toată durata săptămânii, peste 700 de elevi din clasele I – IV, din Bucureşti.
“Misiunea Bayer la nivel global este «Ştiinţă pentru o viaţă mai bună». Doar în 2013, la nivel global, Bayer a investit 3.2 miliarde de Euro în Cercetare şi Dezvoltare. Anual, compania alocă aproximativ 50 de milioane de Euro proiectelor de responsabilitate socială. «Laboratorul de Ştiinţe Bayer» este o noutate pentru România. Proiecte similare au fost derulate în America de Nord şi de Sud, în mai multe ţări europene, precum şi în Asia. Proiectul abordeaza inovativ lecţiile de chimie şi biologie, prin implicarea copiilor care au posibilitatea de a face experimente interesante şi utile”, a declarat Ilinca Burlan, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria
Astăzi, prima clasă de elevi a participat la deschiderea „Laboratorului de Ştiinţe Bayer”, copiii devenind mici cercetători prin descoperirile pe care le-au realizat împreună cu echipa de şase olimpici naţionali şi internaţionali la chimie şi biologie, care coordonează direct experimentele în laborator. Echipa este formată din: Mihai Arcălean, Călina Savu, Maria Corbu, Anamaria Catană, Andreea Onofrei şi Adrian Murgici, coordonatorul echipei.
„Laboratorul de ştiinţe Bayer” este o inţiativă lăudabilă. Ne-am regăsit în copiii care vor participa în această săptămână la experimente deoarece cunoaştem curiozitatea şi fascinaţia pentru natură, tipice vârstei. Chiar dacă noi nu am beneficiat de o oportunitate similară în clasele primare, ne bucurăm că le putem oferi chiar noi copiilor o şansă de a descifra misterele lumii în care trăiesc”, a declarat Adrian Murgoci, Medalia de Argint, Olimpiada Internaţională de Chimie, Moscova, 2013.
Prin experimente practice şi distractive, copiii au descoperit secretele ştiinţei în trei domenii principale: sănătate, agricultură şi materiale de înaltă tehnologie. În zona de sănătate, copiii au lucrat împreună pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe şi existenţa enzimelor în legume. În zona de experimente legate de domeniul agricultură, copiii au extras pigmenţi de clorofilă din frunze şi au măsurat pH-ul din sol. Primele descoperiri din zona de materiale de înaltă tehnologie au fost: introducerea unui ou într-o sticlă, prepararea cernelei invizibile şi crearea de artificii în apă.
Incursiunea memorabilă în „Laboratorul de Ştiinţe Bayer” este completată de amenajarea interioară. Construit într-un container maritim, interiorul laboratorului a fost amenajat pornind de la conceptul “caleidoscop”, oferind astfel copiilor o experienţă unică. Lucrarea a fost semnată de studioul de arhitectură SANE Architecture, deţinut de doi tineri arhitecţi români.
„Laboratorul de Ştiinţe Bayer” va funcţiona la capacitate maximă în perioada 7 – 11 aprilie 2014, între orele 12:00 şi 18:00 şi va primi, de luni până vineri, peste 700 de elevi din clasele I – IV din Bucureşti.