Strânge frigul seara, strânge și dimineața, a căzut și bruma, s-a lăsat și ceața… Începem să ne cam zgribulim, să ne frecăm palmele ca să ne încălzim, pentru că Doamna Toamna e pe final, se pregătește iarna să dea recital.
Din păcate, sfârșitul toamnei ne găsește tot în pandemie, ba chiar mai speriați decât am fost în primăvară, pentru că pe lângă coronavirusul care umblă nestingherit printre noi ne mai amenință și gripa sezonieră. Și în afară de asta, cu o răceală toți suntem datori, până la urmă.
Nu zice nimeni că aspirina și paracetamolul nu știu să-și facă treaba cum se cuvine când ne iau frisoanele, nasul începe să curgă și strănutăm în cascadă. Ne culcușim sub pături și pilote așteptând să ne încălzim și poate bem un ceai fierbinte. Dar și mai bună decât ceaiul este o supă cinstită, de găină, care te pune una-două pe picioare. Este un leac vechi de când e lumea, care a funcționat de fiecare dată. Și pe care chiar și medicii îl recomandă. Lasă, nu te îngrijora dacă nu găsești o găină grasă care să dea supei gust! Știm un truc, ți-l spunem și ție: folosește la prepararea ei pulpe de pui pentru că au suficientă grăsime și îmbogățește-o apoi cu Vegeta Gust de Găină. Respectă rețeta (dată nu de doctor ci de Vegeta!) și prepară o supă care pune răceala pe fugă!