Saptamana trecuta – 9-14 noiembrie – s-a incheiat Leadership Autumn School, organizata de fundatia Leaders, la Rosia Montana. Obiectivul acestui program este sa formeze o tanara generatie de elita pentru Romania. Chiar acum, 30 de tineri din intreaga tara sunt mai constienti de potentialul lor si motivati sa-si asume rolul de lideri.
Leadership Autumn School este un eveniment al tinerilor puternici, atat participanti cat si organizatori. Participantii sunt tineri din intreaga tara, de la elevi in ani terminali de liceu pana la tineri profesionisti. La Leadership Autumn School au fost invitati si 8 tineri cu potential din comunitatea locala.
“Toata aceasta saptamana a fost importanta pentru mine pentru ca am reusit sa-mi fac o parere despre ce as vrea si ce-mi doresc in viata. A fost o experienta foarte placuta pe care sincer n-am mai trait-o pana acum.” declara Nicoleta Avram – Bosh Communication Center, participant.
Organizatorii sunt voluntari, majoritatea studenti, care faciliteaza educatia complementara si de autodezvoltare pentru tinerii adulti implicati. “Impresionant cum o echipa foarte tanara a dat dovada de profesionalism”, Sibel Cupii – Rompetrol, participant.
Educatia alternativa propusa de Leaders combina exercitiile practice, situatii reale, uneori extreme, in care participantii isi descopera aptitudinile, cu intalniri cu cei care au reusit – role models care povestesc si respira leadership.
La Leadership Autumn School tinerii au avut o proba de anduranta si creativitate – proba “Vacuta” sau “laboratorul de business”. Seara au muls ei insisi laptele caruia pana a doua zi dimineata i-au pregatit strategia de vanzare intr-o piata locala. Succesul a fost masurat in termeni de profit si eficienta, dar si de etica si spirit de echipa.
Inca din prima zi, participantii si-au testat adaptabilitatea in cursul traseului de orientare pe munte, echipati doar cu un plan si o busola. O alta proba practica a fost cea a simularii de incendiu, in care participantii au fost pregatiti sa-si asume riscuri pentru a salva victimele dintr-o (imaginara) casa in flacari si pentru a stinge incendiul de la o masina.
Vorbitorii au reflectat impreuna cu participantii asupra statutului de lider din diferite perspective – psihologica (Domnica Petrovai – psiholog), comportamentala (Marius Dontu – director general Schultz Consulting), spirituala (Vasile Paun – managing partner intellCompetitiv), cea a programarii neuro-lingvistice (Daniel Bichis – master trainer NLP), militara (Claudiu Zoicas – Locotenent Colonel IGSU Bihor), medicala (Razvan Curca – medic oncolog) si chiar artistica (Cristina Joia – artist plastic si designer de interior). Un exercitiu de oratorie a fost propus de Alexandru Badulescu – Country Manager Western Union.
Perspectiva practica a fost adusa de reprezentanti ale celor mai diverse zone de business, lideri prin rezultate si prin atitudine – viziune, curaj, altruism si eleganta – : Carmen Rusmir – CEO Zoppas Industries; Eric Kish – Vicepresedinte Rompetrol; Mihai Tudor – Director General IBM; Sergiu Biris – fondator Trilulilu.ro; Dragos Tanase – Director Executiv Rosia Montana Gold Corporation.
“Va multumesc tuturor membrilor echipei de organizatori pentru eforturile voastre si pentru entuziasmul cu care va faceti treaba”, spune Daniel Bichis – master trainer NLP. Pentru a confirma parerile tuturor celor implicati, fundatia Leaders continua seria de Leadership Schools.
{mosloadposition user10}