La Colline, producătorul clujean de produse lactate de capră, îşi măreşte portofoliul cu o nouă delicatesă: brânza cu mucegai albastru. Suprafaţa ei este acoperită cu Penicillium Roqueforti, iar masa este brăzdată de asemenea de acest mucegai nobil.
Dacă până acum în portofoliu exista La Colline Blanche, cu mucegai alb, anul acesta, producătorul introduce în familia specialităţilor cu mucegai un nou sortiment: brânza de capră cu Penicillium Roqueforti. Brânza „bleu de chevre” (albastra de capră), aşa cum este numită de francezi, are forma unui cilindru sau a unui disc şi o consistenţă moale şi cremoasă. Se poate servi alături de un pahar de vin roşu, struguri sau smochine.
Maturată în condiţii de temperatură şi umiditate controlate, brânza cu mucegai albastru are un gust proaspăt şi buchet discret la tinereţe. La maturitate, ea devine fondantă, având un miros şi gust mai intens de mucegai. Este considerată regina brânzeturilor având un post gust (buchet) pregnant.
„Consumatorii rafinaţi apreciază brânza cu mucegai albastru şi la senectute, când aceasta capătă un gust puternic de mucegai, spre deosebire de cea cu mucegai alb, membră a familiei Camembert, care are un gust mai picant spre iute. Am introdus acest produs pe piaţă spre testare în câteva puncte de vânzare din judeţul Cluj, iar dacă este pe placul publicului urmează să fie distribuit în toate reţelele unde se comercializează produsele noastre”, a declarat Marcela Spînu, proprietara fabricii La Colline.
Specialitatea de capră cu mucegai albastru se găseşte în prezent şi la magazinul de prezentare din incinta fabricii din Vâlcele nr 8A, Comuna Feleacu, la un preţ de 12 lei. La raft, acest produs ajunge la un preţ de aproximativ 16 lei, pentru un ambalaj de 150 g.
Produsele pot fi comandate însă şi prin intermediul mailului comenzi@lacolline.ro, urmând ca în aproximativ o lună să poată fi cumpărate şi direct de pe site-ul lacolline.ro.
Românii preferă brânza clasică
De peste cinci ani, La Colline îşi vinde produsele atât în ţară, cât şi în străinătate. Rulourile a la Provence, presărate cu ierburi fine precum rozmarin, oregano, salvie sau cimbrişor, sunt printre preferatele consumatorilor din Cehia, unde producătorul exportă lunar o cantitate de 1-2 tone din acest produs. În Ungaria, în schimb, rulourile cu piper sunt favoritele.
Pe piaţa internă, lider între brânzeturi este brânza albă semimaturată, fiind unul din cele mai solicitate produse ale companiei. Acest sortiment de brânză este cel mai bine vândut din portofoliu. În 2012, românii au cumpărat 18 tone de brânză de capră simplă La Colline, cu o valoare totală de 1.000.000 lei.
Din întreg portofoliul La Colline, cele mai bine vândute produse râmân cele proaspete şi acidofile: kefir, iaurt şi lapte de capră, acestea însumând 60 % din vânzări. În vara lui 2012, fabrica de la poalele dealului Feleacului a fost extinsă şi echipată cu o linie modernă, automatizată, de îmbuteliere a lactatelor de capră. Astfel, a fost dublată capacitatea de producţie de la 5.000 de litri pe zi la 10.000 de litri pe zi.